Filmeducatie in Beeld: Korte Film Poule in De Nieuwe Bibliotheek - OBS Het Palet

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Wat doen scholen in regio Midden eigenlijk al aan filmeducatie? In de serie "Filmeducatie in Beeld" laten wij inspirerende voorbeelden zien, waarbij leraren en leerlingen je vertellen over hun ervaringen met filmeducatie en wat ze er van leren. Vandaag zijn we op pad met Het Palet uit Almere tijdens hun bezoek aan De Nieuwe Bibliotheek. De leerlingen uit groep 3 & 4 kijken naar het Korte Film Poule programma "Een Heleboel Gevoel."

Het programma voor groep 3 & 4 bestaat uit zes korte films waarin emoties centraal staan. De leerlingen beleven de films met volle aandacht in een prachtige filmzaal en gaan daarna met een moderator in gesprek over de emoties die de films opriepen.

Ook met jouw klas naar De Nieuwe Bibliotheek Almere om films te kijken?

Neem contact op met Collage Almere voor de mogelijkheden

Wat is de Korte Film Poule?

Binnen de Korte Film Poule is voor elk onderwijstype en -niveau een programma samengesteld, inclusief lessen en ondersteunend materiaal. De Korte Film Poule is een project van Eye Filmmuseum. Het scholenprogramma is een samenwerking van Eye Filmmuseum, Netwerk Filmeducatie, Cinekid, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), International Film Festival Rotterdam, Nederlands Film Festival (NFF). Dat de Korte Film Poule nu ook door Almeerse basisscholen in de filmzaal beleefd kan worden, is te danken aan Collage Almere & de nieuwe bibliotheek Almere.

Meer informatie over de Korte Film Poule

Meer inspirerende voorbeelden?

In de reeks Filmeducatie in Beeld laten we voorbeelden zien van hoe filmeducatie eruit kan zien. Laat je inspireren!

Meer Filmeducatie in Beeld
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op