Webinar: Burgerschap & Film [PO] | Online

Meld je aan
Filmhub Oost organiseert op woensdag 29 maart een reeks webinars over hoe filmeducatie kan worden toegepast binnen het thema Burgerschap op scholen. We spreken met Elisabeth Hesemans, de regisseur van de EMMY-winnende serie Kabam!, die naast op de NPO nu ook in het buitenland succes heeft. Verder spreken we met Sonja Willems van Stichting Beeldenwereld, die met filmprojecten bijdragen aan een eerlijke en leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen.
Datum
Locatie Online
Categorie
Webinar
Bestemd voor
Iedereen

Filmhub Oost organiseert op woensdag 29 maart een webinar over hoe filmeducatie kan worden toegepast binnen het thema Burgerschap in het primair onderwijs. We spreken met Elisabeth Hesemans, de regisseur van de EMMY-winnende serie Kabam!, die naast op de NPO nu ook in het buitenland succes heeft. Verder spreken we met Sonja Willems van Stichting Beeldenwereld, die met filmprojecten bijdragen aan een eerlijke en leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen.

Programma

Tijdens deze online seminars, zullen diverse experts spreken over hoe film kan aansluiten bij het thema Burgerschap. Je krijgt inzichten in hoe jij als leraar jouw leerlingen gemotiveerd krijgt om zich te verdiepen in de verschillende onderwerpen. Film- en beeldeducatie lenen zich namelijk perfect om lesstof te behandelen, moeilijke onderwerpen bespreekbaar en inzichtelijk te maken en sluiten het best aan op de belevingswereld van jongeren. 

Elisabeth Hesemans

Elisabeth Hesemans is regisseur van de prijswinnende kleuterdramaserie Kabam! (KRO-NCRV/NPO). In de serie staan herkenbare kinderangsten centraal. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie, zo doe je dat gewoon!

Trailer Kabam!

Stichting Beeldenwereld

Beeldenwereld wil met haar filmprojecten bijdragen aan een eerlijke en leefbare maatschappij waarin iedereen vanuit een gelijke en sterke basis kan deelnemen. Dit doet Beeldenwereld door samen met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar op zoek te gaan naar de verhalen van hun eigen levens en hier korte films over te maken. Op deze manier doen zij creatieve en sociale vaardigheden op waar zij de rest van hun leven veel profijt van hebben.

In het webinar zal Sonja meer vertellen over haar project "De Wijkreporters", waarin leerlingen verschillende film lessen krijgen en toewerken naar een film over hun wijk. Dit kan een persoonlijk verhaal van henzelf zijn, maar ook van iemand in de wijk. Zo leren de leerlingen meer over zichzelf en over hun eigen omgeving, waardoor perspectieven weer kunnen verbreden. Daarnaast zullen we met Sonja ook actief aan de slag gaan met een doe-opdracht!

Deel evenement op
Volg ons op