Teamtraining filmeducatie bij jou op school

Bij Filmhub Midden bieden we gratis teamtrainingen bij jou op school. Heb je interesse? Neem contact op via info@filmhubmidden.nl

Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren kijken film en filmpjes op smartphones, tablets en televisie. Thuis, op school en in de bioscoop. Hoe kun je gebruik maken van de grote interesse van leerlingen in het medium film? Ofwel, hoe maak jij de lessen voor jouw leerlingen nog aansprekender met filmeducatie?

Films zijn namelijk buitengewoon bruikbaar in het onderwijs. Bijvoorbeeld om met je klas thema’s uit te diepen, gesprekken op gang te brengen, moeilijke onderwerpen te bespreken en om mediawijzer van te worden. In deze workshop van 1 tot 1,5 uur krijg je een rijker beeld van de mogelijkheden van filmeducatie binnen jouw onderwijs. Je ontdekt wat filmeducatie nu precies omvat, wat de opbrengst ervan is voor jouw leerlingen en hoe je film laagdrempelig kunt inzetten bij verschillende vakken.

Je krijgt concrete tips en werkvormen hoe je filmeducatie eenvoudig kunt toepassen binnen jouw lessen, zonder zelf filmexpert te zijn. Bijvoorbeeld bij taal, rekenen, sociaal-emotioneel, burgerschap of als kunstles.

Let op: Je hoeft geen technische kennis te hebben voor deze workshop. Deze workshop richt zich voornamelijk op het kijken en nabespreken van film. Optioneel is er een werkvorm “film maken” toe te voegen. Heb je als school een specifieke vraag op het gebied van filmeducatie? Dan passen we de training daar graag op aan!

" Ik krijg meteen allemaal ideeën voor in de klas, inspirerend!"

Deelnemer aan teamtraining

Interesse in een gratis teamtraining op maat? Stuur ons een mail via info@filmhubmidden.nl

Stuur een mail!

Teamtraining speciaal voor kleuterleraren

Speciaal voor kleuterleraren ontwikkelde Taartrovers een aparte teamtraining.

Meer informatie

Volg ons op