Ken of ben jij de filmleraar van het jaar regio zuid?

De inschrijvingen zijn open! Ben of ken jij een leraar in het po, vo of mbo die leerlingen met film activeert en film inzet om aan lessen vorm te geven? Het kan een leraar van groep 1 zijn, leraar Biologie, Engels of Kunst maar een deze benut het medium film maximaal!

Meld je hier aan!

Over de verkiezing

De Filmleraar van het Jaar verkiezing zet filmleraren in de spotlights! In 2023-2024 vindt de 6de editie plaats. Ben jij misschien ook filmleraar? Een filmleraar maakt lessen via film aantrekkelijk voor leerlingen en zet film bewust in, zodat leerlingen méér leren zien in bewegend beeld, én zich beter leren uitdrukken als ze zelf filmpjes of vlogs maken. Het zijn leraren die leerlingen met film activeren en film inzetten om aan lessen vorm te geven. Het kan een leraar van groep 1 zijn, een leraar Engels, Biologie of Kunst maar een filmleraar benut het medium film maximaal.

Aanmelden kan t/m 1 oktober 2023. Op 1 november wordt de winnaar van Regio Zuid bekend gemaakt. De winnaar wint hierbij een Cineville-pas waarmee je een jaar lang gratis naar de film kunt gaan! Daarnaast maakt de filmleraar van regio Zuid ook kans op de landelijke titel De uitreiking van de landelijke filmleraar is op 31 januari 2024 in Rotterdam tijdens het International Film Festival (IFFR)!


Heb je vragen over de verkiezing of het aanmeldproces? Mail naar dennis@filmhubzuid.com

Prijzen winnen

De winnaar van de landelijke titel is één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, wint een Nationale Bioscoopbon t.w.v. 250 euro en krijgt een Cineville-pas om een jaar lang gratis mee naar de film te gaan. Ook win je een bezoek aan een bioscoop naar keuze met de klas en neem je plaats in de jury van de verkiezing van het volgende jaar. Daarnaast geven we één plek weg voor de enige post-hbo jaaropleiding filmeducatie van Nederland: On de Movie.

Winnaars van de voorgaande edities

Vorig jaar was onze publiekswinnaar Rene van de Veerdonk natuurlijk niet te missen! Maar hiervoor zijn er al vele voorgegaan. Zo heeft Jeroen Stultiens uit Roermond in 2019 het landelijk filmlelaar van het jaar gewonnen. Bekijk hieronder het interview met de winnaar van de regio vorig jaar en de publieksfavoriet, Rene!

Bekijk het interview van Rene hier

Ben of ken jij een leraar welke film toepast? Geef je hieronder op!

Meld je hier aan
Volg ons op