Filmeducatie voor docenten in opleiding

Ben jij een aankomend docent en wil je aan de slag met film in de klas? Ben je docentenopleider en wil je weten hoe je studenten aan de slag kunnen met filmeducatie en waarom dit belangrijk is? Wij helpen je op weg!

Webinarreeks

Wij hebben samen met Fontys Hogescholen vier webinars over filmeducatie gemaakt. Daarin helpen we (aankomende) docenten om in de klas met filmeducatie aan de slag te gaan. In de vier webinars komen de volgende vragen en thema’s aan bod: Wat is filmeducatie precies? Waarom is het belangrijk? Hoe zet je het in de les? Waar vind je lesaanbod? Waar kun je terecht met vragen?

Webinars bekijken

Minor Filmeducatie

Fontys for Society en Filmhub Zuid presenteren de nieuwe minor Filmeducatie. In deze unieke nieuwe minor gaan studenten een half jaar lang fulltime aan de slag met filmeducatie en leren ze de taal van film spreken. De minor kan gevolgd worden door alle HBO studenten van Nederland en start vanaf september in Eindhoven. De inschrijvingen voor de minor, die in september 2022 start, zijn geopend en de belangstelling van studenten is groot.

Meer informatie

Volg ons op