Kom bij ons netwerk!

Ben jij een filmdocent, educatieprofessional, cultuureducator, kunstdocent, (afgestudeerde) student film- en cultuurwetenschappen en filmmaker met de ambitie om meer te doen met film in het onderwijs? Meld je dan hieronder aan en kom in aanraking met film(educatie).

Meld je aan

Ben jij een filmdocent, educatieprofessional, cultuureducator, kunstdocent, (afgestudeerde) student film- en cultuurwetenschappen en filmmaker met de ambitie om meer te doen met film in het onderwijs? Meld je dan hieronder aan en kom in aanraking met film(educatie).

Wij bieden alle deelnemende filmdocenten trainingen afgestemd op je eigen kennis en ervaring, project-specifieke trainingen en verbeteren je zichtbaarheid richting onderwijs, bemiddelaars en festivals. Zo werken we gezamenlijk aan de ambitie om filmeducatie te integreren in het onderwijs. 

Wie ben jij?

  1. Filmdocent, cultuureducator, kunstdocent, educatieprofessional, (afgestudeerde) student film- of cultuurwetenschappen of filmmaker met ambitie om te ontwikkelen, te verdiepen of te verbreden

  2. Iemand die wil werken met leerlingen uit het primair of voortgezet onderwijs.

  3. Werkzaam in provincie Limburg, Noord-Brabant en/of Zeeland

Wat bieden we?

  1. Een netwerk vol sparringpartners en mogelijkheden om kennis uit te wisselen. Om elkaar ook buiten onze bijeenkomsten te vinden, onderhouden we een LinkedIn-groep.

  2. Wij reiken mogelijkheden aan om kennis en inspiratie met elkaar uit te wisselen en te sparren over zaken waar je tegenaan loopt. Op deze manier versterkt het netwerk zichzelf;

  3. Professionalisering, verdieping, verbreding. We bieden gratis trainingen en cursussen om je te helpen professionaliseren.

  4. Een manier om up to date te blijven met de ontwikkelingen op het gebied van filmeducatie

  5. Aansluiting bij de landelijke poule filmeducatie professionals

  6. Je kunt bij ons terecht voor persoonlijk advies om jou te sterken als filmdocent. Zo kun je bijvoorbeeld meelopen met een meer ervaren filmdocent, helpen we je een pilotworkshop te organiseren en adviseren we je over te nemen stappen als freelance filmdocent;

  7. Het bemiddelen tussen vraag en aanbod is slechts een klein deel van wat we doen. We kunnen dan ook niet beloven dat we iedereen voor een opdracht aan een school kunnen koppelen. We helpen je wel je positie te versterken en in een ideale situatie weten cultuurbemiddelaars, filmtheaters en scholen jullie zelf te vinden (en omgekeerd!).

Wie zijn wij?

Filmhub Zuid is hét knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Wij zijn de spin in het web die filmtheaters, filmfestivals, cultuurbemiddelaars en scholen koppelt aan filmdocenten, educatieprofessionals, cultuureducatoren, kunstdocenten, (afgestudeerde) studenten film- en cultuurwetenschappen en filmmakers met de ambitie om meer te doen met film in het onderwijs! Wij zorgen dat de juiste (lokale) mensen aan de juiste organisaties worden gekoppeld om filmeducatie in de provincies te stimuleren en verankeren.

Interesse? Join the club! Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een uitgebreider kennismakingsgesprek.

Meld je aan

" " There was an idea to bring together a group of remarkable people, to see if we could become something more." "

Avengers: Infinity War (2018)
Volg ons op