Inspiratiesessie Filmeducatie

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt én inspireert docenten op het gebied van filmeducatie. Maar hoe zet je als docent film in, in de les?

Vraag gratis een sessie aan!

Inspiratiesessie Filmeducatie

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt én inspireert docenten op het gebied van filmeducatie. We definiëren filmeducatie als het bewust kijken, maken en onderzoeken van film. Met filmeducatie krijgen leerlingen alle vaardigheden mee, die ze nodig hebben om volop te participeren in een maatschappij waarin beeldcultuur leidend is. Bewegend beeld helpt ons om gebeurtenissen in de wereld in context te plaatsen, moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, ingewikkelde lesstof beter te begrijpen en meer. Wie beeldtaal beheerst, zet en ziet de wereld en zichzelf in een rijker perspectief. Maar hoe zet je als docent film in, in de les?

 

Tijdens deze inspiratiesessie geven we je handvatten om film bewust in te zetten in je klas - ongeacht je vak – en bieden we je tips én materialen om de juiste vragen te leren stellen bij de beelden die je toont. Na deze workshop kun jij zelf aan de slag met filmeducatie! Vraag nu gratis een sessie aan bij een van onze consulenten en wij komen naar jou toe. Wordt geïnspireerd, gemotiveerd en ga aan de slag.

Contact hieronder de consulent van jouw regio en vraag gratis een sessie aan!

Joni Cousins
Consulent Brabant
Mail of bel

Melissa Vos
Consulent Zeeland
Mail of bel

Jonathan Wanders
Consulent Limburg
Mail of bel

Volg ons op