Uitreiking Filmleraar van het Jaar 2022 @ IDFA | Amsterdam

Bestel je kaartje!
Wie is de beste en meest inspirerende Filmleraar van het Jaar 2022?
Datum
Locatie Amsterdam
Categorie
Bestemd voor
Netwerkleden Leraren Leerlingen

Netwerk Filmeducatie en International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) slaan de handen ineen voor de uitreiking van de Filmleraar van het Jaar 2022, onderdeel van de IDFA Docentendag. Zeven fantastische filmleraren strijden om deze titel! Het middagprogramma wordt gepresenteerd door de bevlogen docent (en voormalig Leraar van het Jaar) Lucelle Comvalius.

Naast de feestelijke uitreiking, staat deze middag in het teken van inspiratie. We laten zien hoe filmeducatie een betekenisvolle rol kan spelen in het onderwijs. 

Workshop Feit & Fictie

Meestal weet je binnen een paar seconde of iets fictie of non-fictie is. Maar kun je echt op basis van één blik zeker weten waar je naar kijkt? Filmmaker Cassandra Offenberg neemt je mee aan de hand van haar korte film Champ. Daarna: de uitreiking van de Filmleraar van het Jaar 2022.

Uitreiking

De Filmleraar van het Jaar 2021, Elroy Gramsbergen, zal het stokje overdragen. De winnaar is gedurende één schooljaar (2022-2023) het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, krijgt een jaarabonnement op Cineville en ontvangt een Nationale Bioscoopbon t.w.v 250 euro. Daarnaast wint deze een bezoek aan een filmtheater of filmfestival naar keuze met de hele klas. Ook neemt de winnaar plaats in de jury van de verkiezing van 2023 en mag deze als teacher in residence bij Netwerk Filmeducatie aan de slag om filmlessen te ontwikkelen voor de eigen klas en om te delen met andere docenten. Het programma wordt afgesloten met een informele borrel (17.15-18.30) in de foyer van Eye. 

Tickets

Een kaartje voor deze feestelijke filmeducatiemiddag is gratis voor leraren en netwerkleden en bemachtig je nu via deze link!

Dit programma is onderdeel van de IDFA-Docentendag op 16 november in Eye, dat uit drie onderdelen bestaat. Benieuwd? Kijk hier en reserveer meteen ook een plekje voor de andere programma's!

Deel evenement op
Volg ons op