Docenten Inspiratiemiddag | Museum Bronbeek Arnhem

Meld je aan
Tips en trucs om film in te zetten in de klas met o.a. Simone Berger en Armando Ello
Datum
Locatie Landgoed Bronbeek, Velperweg 147, 6824 MB Arnhem
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Filmdocenten Leraren Lerarenopleiders Netwerkleden

Ontmoet en laat je inspireren tijdens deze inspiratiemiddag in Museum Bronbeek te Arnhem. Voor iedereen die geïnteresseerd is in filmeducatie in de regio Oost: leraren, lerarenopleiders, onderwijsprofessionals, filmdocenten, filmmakers, filmvertoners en cultuurbemiddelaars.

Inleiding

De bijna 100-jarige Willem Punt maakt als één van de laatste ooggetuigen en overlevenden van de grootste scheepsramp in ZO-Azië de impact voelbaar; verhalen die niet in de schoolboeken voorkomen.

Ben jij die docent die graag korte films en documentaires inzet, of ben je op zoek naar inspiratie om dit te doen? Wil je meer weten over filmeducatie en wat Filmhub-Oost voor je kan betekenen? Laat je inspireren en enthousiasmeren en bezoek de Docenten Inspiratiemiddag, met als thema Nederlands-Indië en WOII.

Aan de hand van de documentaire ‘De tragedie van de Japanse Hellships tijdens WOII’ gaan de makers in gesprek over de film. Mark Hagenaars - de Filmleraar van het jaar 2022 van Zuid-Holland - geeft tips en trucs om de film in te zetten in de klas.

Programma

16.00   Inloop en registratie
16.30   Openingswoord
16.40   De kracht van film- en crossmediaal lesmateriaal door Simone Berger & Armando Ello
16.55   Vertoning documentaire ‘De tragedie van de Japanse Hellships tijdens WOII
17.30   Filmeducatie in de klas. Tips & Trucs door Mark Hagenaars
17.45   Filmeducatie & Burgerschapsvorming door Simone Berger en Hans van den Akker (conservator Museum Bronbeek) en vragenronde
18.00   Borrel en napraten (1 gratis consumptie)

Deel evenement op
Volg ons op