Filmcentrale

Hoe werkt de filmcentrale?

Via de filmcentrale kunnen scholen een bezoek van een professional uit de filmwereld regelen. Tijdens het bezoek vertelt de filmprofessional over zijn/haar werk en laat zien welke keuzes er allemaal gemaakt worden. Hij/zij gaat daarna in gesprek met de leerlingen. De filmcentrale werkt als bemiddelaar tussen de professionals en de scholen. De precieze inhoud en afspraken stemmen de filmmaker en de school samen af.

Wie zitten er in de filmcentrale?

Sinan Can

Sinan Can is programmamaker, onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Begin 2020 was Sinan te zien in het drieluik ‘De Lokroep’ waarin hij de kijker meeneemt in de geschiedenis van de radicale islam in Nederland. Hij is daarnaast geregeld als deskundige te zien bij diverse talkshows zoals Jinek, DWDD en OP1 om te praten over oa internationale conflicten, vluchtelingenproblematiek, het Midden-Oosten, Turkije en terreur. In het voorjaar van 2020 gaf Sinan diverse colleges in het kader van 75 Jaar Vrijheid.

Jan van Ooijen

Jan van Ooijen is freelance cameraman voor film, televisie en commerciële projecten. Hij is afgestudeerd als cameraman & Editor aan VEC in Arnhem. Als cameraman denkt hij graag inhoudelijk mee bij elke productie om te zorgen dat zijn beelden naast een mooi plaatje, de maximale in houd kunnen leveren aan de kijker. Hij focust zich graag op storytelling door de lens. Een samenwerking met hem geeft je alle ervaring die hij de afgelopen 8 jaar op zeer diverse filmsets heeft opgedaan. 

Marie-Anne Faustinelli

Marie-Anne Faustinelli is een contentmaker met een voorkeur voor videoclips. In 2017 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in de richting Audiovisuele Media. Als regisseur, editor, animator en (muziek)producent werkt ze het liefst aan korte, prikkelende internetcontent waarvan de boodschap snel en duidelijk overkomt. Voor haar eigen films gaat ze uit van eigen muzieknummers over veelal consumentisme en andere maatschappijkritiek, met jongeren als doelgroep.

Gilles Frenken

Gilles Frenken is regisseur en cameraman. Hij studeerde aan de Filmacademie waar hij afstudeerde in regie, camera en montage. In 1981 maakte Gilles zijn eerste film. Met zijn Stichting Beelden vermogen, organiseert hij films en kunstprojecten. Sinds 1987 maakte hij ruim honderd documentaires voor de publieke omroep, als producent, regisseur en cameraman. Hij maakte vooral films over sociale, politieke en culturele onderwerpen in Europa, Noord-Amerika en ontwikkelingslanden. 

" Why don't you tell me the story of your life?"

When Harry Met Sally (1989)

Wil jij voor jouw klas een bezoek een van deze filmprofessionals? Of ben of ken jij een professional uit de filmwereld die af en toe een school zou willen bezoeken?

Volg ons op