Aanjager van film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel

Filmhub Oost adviseert, ondersteunt en inspireert scholen en organisaties in Gelderland en Overijssel die willen beginnen of bezig zijn met filmeducatie. We zijn verbinder, wegwijzer en aanjager voor het onderwijs én het culturele veld.

Neem contact met ons op

Film- en beeldeducatie om leerlingen te inspireren, raken en uit te dagen.

Wat zie je nou echt als je naar Tiktoks, videoclips, series of films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Waarom raakt het je? Waarom snap je het zonder woorden? Om meer te zien in audiovisuele uitingen moet je de taal van film leren spreken.

Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. We communiceren met elkaar in beelden en maken continu beelden van onszelf en van de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het belangrijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken. We wijzen je de weg naar kant-en-klare filmlessen, activiteiten bij jou in de klas of op locatie, advies en trainingen op maat. Filmhub Oost biedt ondersteuning en inspiratie voor beginnende én gevorderde leraren.

Volg ons op