Aanjager van film- en beeldeducatie in Gelderland en Overijssel

Filmhub Oost is de eerste hulp op het gebied van filmeducatie voor het primair en voortgezet onderwijs. We wijzen jou en andere leraren de weg naar kant-en-klare filmlessen, activiteiten bij jou in de klas of in een filmtheater en geven advies én trainingen op maat. Heb je een vraag over filmeducatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Webinar Film & Klimaat

Elk jaar presenteren wij een webinar over hoe je een onderwijsthema kan combineren met film. Zo hebben we eerder gesproken over thema's als Taal en Burgerschap. Dit jaar focussen we ons op Klimaat. We staan op het punt om een grootste draai te maken in de geschiedenis van onze omgang met de natuur. Maar hoe maak je zo'n complex, groot en belangrijk thema nou duidelijk voor leerlingen? Met film natuurlijk! Tijdens het webinar komen verschillende gastsprekers aan bod die je vertellen welke series en films je in kan zetten om aan de slag te gaan met dit thema. Ook bespreken we hoe je film in kan zetten binnen dit thema en waarom film een goed middel is om een thema als klimaat te bespreken. Wil jij op de hoogte blijven over alle informatie van dit webinar?

Meld je dan hier aan

Leer meer over het belang van filmeducatie

Op zoek naar een filmdocent, filmworkshop of filmvoorstelling?

Op de interactieve kaart laten we zien wat er gebeurt op het gebied van filmeducatie in Gelderland en Overijssel. We bieden een overzicht van alle aanbieders: filmtheaters, filmfestivals, filmdocenten, cultuurcentra, steuninstellingen en meer.

Bekijk de kaart
Volg ons op