Masterclass Film-Acteren: Authenticiteit

Erik De Bruyn gaat, vanuit zijn jarenlange ervaring als filmmaker van films als Wilde Mossels, Nadine, de President, J. Kessels en series als De Troon, Smeris en Grenslanders, een Masterclass Film acteren geven in Middelburg, op 11 en 12 maart 2023.

Meld je hier aan

Deze masterclass is met name gericht op film-acteren, ofwel acteren voor de camera. In de workshop gaan we in op de vraag hoe bereik je authenticiteit voor de filmlens en hoe houd je die constant? Zowel theorie van diverse acteeropvattingen, als de praktijk van scenes spelen komen aan de orde.

Tijdens de masterclass gaat Erik in op verschillende acteerschool opvattingen, wordt er dieper ingegaan op de psychologische gelaagdheid van personages aan de hand van specifieke scènes, en zal je worden uitgedaagd om ook jezelf grondiger te onderzoeken. Hoe maak je contact met jouw authentieke zelf? Hoe ga je om met impulsen of zelfoordelen tijdens je spel? Hoe luister je als acteur echt in een scène? En hoe gericht kun jij je gedachten sturen en beïnvloeden?

" ‘ACTING IS LIVING TRUTHFULLY UNDER IMAGINERY CIRCUMSTANCES’."

Sanford Meisner

Zowel theorie van diverse acteeropvattingen, als de praktijk van scenes spelen, komen aan de orde. De masterclass duurt 2 dagen, van 10 tot ca. 18 uur. De groepen zijn klein, maximaal 10 personen, die we opdelen in vijf koppels om scènes te spelen. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Deelnemers wordt aangeraden makkelijk zittende kleding te dragen en materiaal voor aantekeningen mee te nemen.

Voor info over inschrijving, prijs, en details, ga naar de website www.upstreamfilmtv.nl, of www.erikdebruyn.nl en kijk onder News. De informatie is ook te vinden op https://cinezee.nl/nieuws/masterclass-filmacteren-authenticiteit/

Ga aan de slag en wordt geïnspireerd

Meld je hier aan!

De gespeelde scènes worden ter plaatse opgenomen, teruggekeken en op verzoek mailt Cinezee een van je beste speelscènes na de masterclass naar je toe. Stuur na inschrijvingsbetaling ook een mail aan info@upstreamfilmtv.nl met je naam, telefoonnummer en mailadres, dan stuurt Cinezee jou januari ’23 de scènes.

Volg ons op