Filmwedstrijd KNAG & Filmeducatie

Schrijf je zo snel mogelijk in voor de wedstrijd om op de hoogte te blijven van lokale workshops en de laatste filmtips waar leerlingen meer kunnen leren over het maken van films!

Schrijf je hier in

" Jouw aarde – jouw Nederland – jouw omgeving"

KNAG

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert ter ere van haar 150 jarig bestaan een filmwedstrijd. Een bijzondere kans om aardrijkskunde op een andere manier te behandelen met je leerlingen. Doe jij mee en ga je voor de landelijke prijs? Wij helpen je op gang!

Met de filmwedstrijd willen we scholieren in Nederland aanmoedigen om op een creatieve manier de wereld om zich heen te bekijken en vast te leggen. Het thema van de filmwedstrijd is: 'Jouw aarde – jouw Nederland – jouw omgeving'. Zelf maken is zelf kijken en begrijpen.

Knag bestaat 150 jaar. Hier kan film natuurlijk niet in missen!

Alle middelbare scholen in Nederland kunnen meedoen. Hierbij wilt KNAG dat leerlingen zo creatief mogelijk een aardrijkskundig onderwerp onder de loep nemen. Binnen de wedstrijd zijn er twee categorieën, namelijk één voor klas 1,2 & 3 en één voor klas 4,5 & 6 van het voortgezet onderwijs. Leerlingen van alle niveaus (vmbo, havo, vwo) kunnen meedoen. Inzendingen kunnen ook in het Engels worden ingestuurd (voor o.a. TTO- en Internationale scholen). Voor meer uitleg, klik op de onderstaande link!

Lees meer

Wil jij meedoen? Wij helpen je graag verder

Neem contact op met onze consulent Joni

De finalisten worden voor de zomer bekendgemaakt. De grote finale dag voor alle finalisten is op 23 oktober 2023. De finaledag vind plaats in het Museon-Omniversum. Er zal een feestelijk programma zijn en de prijzen worden uitgereikt. De exacte prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Licht daarom alvast je leerlingen in, of rooster het in als activiteit binnen het lesprogramma, een projectweek of buitenschoolse activiteit voor het schooljaar 2022-2023!

Wij, Filmhub, zijn bij de wedstrijd betrokken met het doel om scholen en leerlingen ondersteunen. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in voor de wedstrijd om op de hoogte te blijven van lokale workshops en filmtips waar leerlingen meer kunnen leren over het maken van films!

Volg ons op