Bekijk 't: workshop vloggen

Meer info
Vloggen, je kunt er duizenden volgers mee krijgen, ontdek hoe!

Wat hebben Kwebbelkop, Jelly en Siv HD met elkaar gemeen? De kans is groot dat je leerlingen die vraag beter kunnen beantwoorden dan jijzelf: het zijn allemaal bekende vloggers.

Vloggen is super populair en een laagdrempelige manier voor jongeren om zichzelf te presenteren aan de wereld. In deze Bekijk ‘t workshop ontdekken jouw leerlingen hoe ze snel en eenvoudig een meesterlijke vlog maken met behulp van een iPad.

De vlog workshop daagt leerlingen uit om zichzelf te filmen terwijl ze een challenge aangaan die ze kennen van populaire social media als YouTube en TikTok. Zo verzinnen ze 10 dingen die ze het liefst zouden willen gaan doen in de toekomst of delen ze de 10 meest irritante opmerkingen van hun ouders. De leerlingen mogen ook zelf hun favoriete challenges aandragen en daarmee aan de slag gaan.

Na (een korte) uitleg door een ervaren filmdocent maken de leerlingen (in duo’s of in kleine groepjes) hun eigen vlog. Ze bekijken voorbeelden en komen erachter wat je allemaal nodig hebt voor een goede vlog, die er mooi uitziet én de aandacht trekt. Daarna gaan ze zelfstandig filmen en monteren op een iPad.

Leerdoelen

* De leerlingen ontdekken hoe ze zichzelf presenteren voor de camera en ze leren filmen en monteren op een tablet

* Ze leren welke specifieke skills en technieken er komen kijken bij het filmen en monteren van een vlog en zetten dat meteen om in de praktijk

* Ze oefenen in het samenwerken met klasgenoten

* De leerlingen trainen hun verbeeldingskracht en creativiteit en ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen content te maken

Duur 180 min | Geschikt voor het vo

Aanbieder

Bekijk't
Volg ons op