Gastlessen PO: Eye Filmmuseum bij jou in de klas

Tickets
Gastlessen voor het basisonderwijs

Kinderen houden van film. En als je de nieuwsgierigheid van je leerlingen wil prikkelen en ze met deze kunstvorm aan de slag wil laten gaan, dan zijn de gastlessen van Eye Filmmuseum ideaal.

Wat is film en wat kan film nog meer zijn? Met de gastlessen voor alle groepen van het basisonderwijs beleven leerlingen het museum en de collectie in hun eigen klaslokaal. Acteer in een stomme film. Laat jezelf verdwijnen door montage. Breng de stoelen aan het dansen in je eigen klaslokaal met behulp van animatietechniek. Of maak beelden van je eigen klas, voor een film voor de toekomst.

Doe- en kijkopdrachten

De gastlessen zitten boordevol grappige, bijzondere, historische en hedendaagse korte films uit de museumcollectie. Samen met een museumdocent praten leerlingen aan de hand van creatieve doe- en kijkopdrachten over wat ze zien, wat film met ze doet, hoe het gemaakt is en ze ontdekken het verschil tussen films van vroeger en nu.

Bewust van beeldtaal

Ook worden leerlingen zich bewust van beeldtaal. Want wat zit er eigenlijk achter filmbeelden? En wat kun je er zelf mee? Ze krijgen vaardigheden mee om te navigeren in de wereld van nu waarin ze dagelijks heel veel beelden zien én zelf maken. Door de onderzoekende en actieve opzet van de gastlessen komen de 21-eeuwse vaardigheden vanzelf aan bod zoals samenwerken, creatief denken en kritisch denken, en probleemoplossend werken.

Aanbieder

Eye Filmmuseum
Volg ons op