Mark Hagenaars is Filmleraar van het Jaar 2022 uit regio Zuid-Holland

Leestijd ca. 5 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

De Filmleraar van het Jaar 2022 uit regio Zuid-Holland is….. Mark Hagenaars!!! We stellen hem graag aan je voor!

Mark is een gepassioneerde docent Geschiedenis op De Goudse Waarden in Gouda. Hij gebruikt film graag in zijn lessen; niet alleen als middel, maar ook als doel door bijvoorbeeld de optie te geven om opdrachten in videovorm in te leveren. Daarnaast maakt hij hele toffe filmpjes over allerlei geschiedenisonderwerpen en plaatst deze op zijn eigen YouTube-kanaal ‘Geschiedenis in beweging’. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bezoek dan zijn kanaal!

Over Filmleraar van het Jaar 2022
Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst. De verkiezing van Filmleraar van het Jaar zet de spotlights op hen! Ook dit jaar vindt er weer een landelijke én een regionale verkiezing plaats. Netwerk Filmeducatie zoekt met de zes regionale Filmhubs naar filmleraren (po/vo/mbo) die meer doen met film en kinderen betekenis leren geven aan de beelden die hen dagelijks omringen.

De regionale winnaars zijn inmiddels bekend! Na de zomer zal de vakjury een les van ze bezoeken, zullen zij zich presenteren aan jury en publiek en kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet. Woensdag 16 november vindt de uitreiking plaats tijdens IDFA. Lees hier meer over de zoektocht naar de Filmleraar van het Jaar.

De zes regionale jury's hebben hun winnaar gekozen, zeven toppers! Allemaal zetten ze film op geheel eigen wijze in in hun les en maken ze kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2022.

Ontmoet alle winnaars!

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op