Candy: A Skater's Mind

Leestijd ca. 4 minuten

Daphne

Filmhub Zuid

Samen met de Limburgse filmtheaters hebben we lesmateriaal ontwikkeld voor de documentarie Candy: A Skater's Mind van Limburgse filmmaker Ruud Lenssen, nu te zien in de Nederlandse filmtheaters!

De documentaire geeft een indringende kijk in de wereld van Candy Jacobs: Europa’s beste vrouwelijke skateboarder, die ondanks haar onzekerheden en kapotte knieën op weg is haar Olympische droom te verwezenlijken. Ze is verslaafd aan skateboarden, maar dat heeft een destructieve keerzijde. Want wat gebeurt er met Candy als ze niet kan skaten vanwege een zware knieblessure? En hoe overleeft ze zichzelf als in Tokyo het noodlot toeslaat?

Aan de slag met deze film?

In samenwerking met vijf theaters in Limburg en regisseur Ruud Lenssen hebben we twee interactieve lessen voor in de klas ontwikkeld. Leerlingen leren aan de hand van het verhaal in Candy: A Skater's Mind over de (bewuste) keuzes die de filmmaker maakt om een portret van iemand neer te zetten, tegelijkertijd leren ze meer over hun eigen, visuele identiteit en eventuele vooroordelen die ze hebben ten opzichte van anderen. De film is als schoolvoorstelling op aanvraag te bekijken bij de volgende filmtheaters in Limburg. Klik op de link voor meer informatie en om de film bij een filmtheater bij jou in de buurt aan te vragen.

Dok6 Cinema in Panningen

De Nieuwe Scene in Venlo

ECI Cultuurfabriek in Roermond

Filmhuis de Domijnen in Sittard

Lumière Cinema in Maastricht

De schoolvoorstellingen kunnen geboekt worden in combinatie met een Q&A met de regisseur zelf.

Het lesmateriaal
Als voorbereiding op het filmbezoek hebben we in samenwerking met de filmtheaters een les ontwikkeld die met name draait om visuele identiteit en vooroordelen. Deze les is hier te bekijken.

Na afloop van het filmbezoek is er een les ontwikkeld die dieper ingaat op de film, de vertelstructuren en de gebruikte filmtechnieken.

Wil je deze film nou als schoolvoorstelling boeken maar staat jouw filmtheater er niet tussen? Neem contact op met Rianne@filmhubzuid.com en we kijken wat er mogelijk is.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op