Filmtips voor de Winter

Leestijd ca. 2 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

De wintermaanden (en de feestdagen in het bijzonder) vormen een prachtige tijd om elkaar op te zoeken. Een tijd die draait om knusheid, vrienden en familie. Dat kan natuurlijk in de warmte rond een kerstboom, of in de kou rond een prachtige sneeuwpop. Om in de winterse sferen te komen hebben we vier korte films geselecteerd, inclusief filmlessen die je eenvoudig kunt behandelen in de klas.

De onderstaande lessen passen perfect bij de wintermaanden en zijn gratis te gebruiken.

Groep 1 & 2: Kleine Ster

Over een kleine ster die vanuit de sterrenhemel op aarde valt. Het is kersttijd, het is donker en de mensen op aarde willen allemaal de ster in huis hebben. Deze film kan aanleiding zijn om verder te filosoferen met de kinderen over waar het licht vandaan komt.

Naar de filmles

Groep 3 & 4: De Marmotten

Vier jodelende marmotten zoeken een winterslaapplekje, maar bij steenbok Dennis zijn ze niet welkom. Een korte animatie voor het primair onderwijs met een onverwachts einde.

Naar de filmles

Groep 5 & 6: Buiten de Piste

Korte film over een reddingsoperatie die niet helemaal volgens plan gaat. Een hilarische slapstick over twee niet-zo-slimme reddingswerkers die een verraderlijke berg af moeten dalen met een gewonde man.

Naar de filmles

Groep 7 & 8: Grote Hummimummi Kerstspecial

Hummimummi en zijn beste vriendin Oessiepoessie hebben ruzie. Om de ander een poets te bakken, proberen ze elk de feestelijkste kerstspecial te plannen, met de beste zangers. Zo dreigen ze echter te verliezen wat echt telt.

Naar de filmles

Deze korte films zijn slechts een selectie uit de omvangrijke catalogus van Netwerk Filmeducatie. In onze filmcatalogus vind je namelijk meer dan 1.000 films (!!), vaak met bijbehorende lessen die je eenvoudig en veelal gratis in kunt zetten in de klas. In de catalogus kun je daarnaast ook zoeken en uitgebreid filteren op basis van wat je zoekt. Zo kun je filteren op specifieke thema's, talen, groepen/leerjaren, lengte, bijbehorend lesmateriaal en nog veel meer.

Kijk daarom gerust in de catalogus om te zien welke lessen en films voor jouw klas het meest geschikt zijn. Mocht je daarnaast nog vragen hebben over filmlessen, of tips zoeken voor filmeducatie in het algemeen, dan kun je altijd contact met ons zoeken door een e-mail te sturen naar info@filmhubzuidholland.nl en dan helpen we je graag verder.

Op de hoogte blijven van filmtips en wat Filmhub Zuid-Holland nog meer voor jou kan betekenen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op