Meld je aan voor het WIE BEN JIJ? filmprogramma!

Het WIE BEN JIJ? filmprogramma wordt vanaf het najaar in 2024 ook in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch geïntroduceerd. Meld je nu aan als basisschool of als filmdocent!

Meld je hier aan

"WIE BEN JIJ" komt naar het zuiden!

Het verbindende filmprogramma WIE BEN JIJ? is vanaf het najaar in 2024 ook in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch beschikbaar. WIE BEN JIJ? is een burgerschaps- en cultuureducatieprogramma voor de bovenbouw van de basisschool.

Kinderen filmen elkaar thuis en stellen vanuit nieuwsgierigheid vragen over elkaars achtergrond, cultuur en talenten. Ze vertellen waar ze trots op zijn, leren hoe je respectvol met elkaar omgaat, herkennen overeenkomsten en raken geïnspireerd door de verschillen. Dit zorgt voor een betere sfeer in de klas, meer begrip en het vergroot de ouderbetrokkenheid. De samenleving is verdeeld en daarom is het juist nu belangrijk om elkaar te vinden en in gesprek te blijven. 

Het filmprogramma

Het filmprogramma bestaat uit 5 hoofdonderdelen, begeleid door een filmdocent: 

  1. Ouderbijeenkomst

  2. Workshop in de klas

  3. Filmen bij elkaar thuis

  4. Première op school

  5. Filosofieles

Beelden zeggen meer dan woorden, daarom nodigen we je uit de trailer te bekijken op wiebenjijfilm.nl.

Het filmprogramma heeft inmiddels al duizenden kinderen en ouders bereikt in Amsterdam. Daarvoor won WIE BEN JIJ? In 2021 de  Nationale Onderwijsprijs van Noord-Holland en werden zij in 2022 Held van Amsterdam West.

Ook van leerlingen, ouders en docenten krijgen zij enthousiaste reacties: het programma wordt gemiddeld beoordeeld met een 9!

Ben jij geïnteresseerd of wil je meer weten?

Download hier de flyer

Ook zoekt de organisatie filmdocenten! Ligt jouw passie in verbinding en film?

Ben jij een filmdocent met interesse in dit filmprogramma? Voor zowel Den Bosch als Eindhoven zoeken ze een extra filmdocent die mee kan helpen. Een korte opleiding is inbegrepen. Stuur je motivatie en beschikbaarheid naar info@wiebenjijfilm.nl.

Wat is WIE BEN JIJ?

WIE BEN JIJ? is een positief en verbindend filmprogramma op school en in de wijk met als doel de sociale cohesie tussen kinderen, gezinnen en de buurt waarin zij leven te vergroten. We gebruiken film als middel om kinderen en ouders te verbinden en polarisatie tegen te gaan. Door verdiepend contact te maken, leren zij open en anders naar elkaar kijken en ontstaat er onderling vertrouwen en begrip.

Volg ons op