Docentenbijeenkomst: Spreek jij de taal van film? | vo/isk | Gorinchem

Meld je aan
Leer hoe je film inzet in de klas, wat je wel of niet laat zien, en hoe je een goed nagesprek kunt houden.
Datum
Locatie Da Vinci College, Gorinchem
Categorie
Bijeenkomst Workshop
Bestemd voor
Leraren

Op dinsdag 16 april organiseert het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG), in samenwerking met Filmhub Zuid-Holland, een bijeenkomst over filmeducatie, speciaal voor leraren. Vraag jij je als docent bijvoorbeeld ook wel eens af wat je wel of niet laat zien in de klas? Hoe je moeilijke onderwerpen aansnijdt? Of hoe je met leerlingen in gesprek gaat na het kijken van een film? Dergelijke onderwerpen behandelen we tijdens deze middag in Gorinchem en gaan we tevens in gesprek over jullie behoeften en vragen.

Beeldcultuur

Jongeren groeien op met beelden. Ze kijken naar vloggers, gamers en influencers en op scholen wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal ter ondersteuning van het lesprogramma. Hierdoor zijn beelden inmiddels – naast gesproken en geschreven taal – dé manier waarop we met elkaar communiceren en hoe wij een beeld vormen van onszelf en de wereld om ons heen. Tijdens deze bijeenkomst krijg je daarom handvatten voor de inzet van film in de klas.

Deze bijeenkomst...

- is gericht op leraren uit het vo, en met name geschikt voor vmbo en isk.

- wordt georganiseerd voor leraren uit Gorinchem of directe omgeving.

- vindt plaats op het Da Vinci College (Mollenburgseweg 82) in Gorinchem.

- duurt van 13.00u tot 16.00u, waarna er tot 17.00u gelegenheid is voor een borrel.

Meld je aan!

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Meld je vóór 5 april aan door een e-mail te sturen naar educatie@iffg.nl. Vermeld daarbij ook jouw naam, de naam van de school en het aantal docenten dat deel wilt nemen. Let op; het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus vol is vol.

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) in samenwerking met Filmhub Zuid-Holland, en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Gorinchem.

Deel evenement op
Volg ons op