Gratis materiaal filmeducatie

Wil jij op een laagdrempelige manier gratis aan de slag met filmeducatie? Op deze pagina staat al het gratis materiaal dat je kunt vinden op onze site.

Filmwijzers

Aan de slag met filmeducatie? Yes! Maar waar vind je geschikte films? Hoe verwerk je films in je lessen? Waar vind je lesmateriaal? Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, verzamelen we in onze filmwijzers allerlei filmtips die gratis online te kijken zijn. Bij alle films vermelden we hoe lang de film duurt, voor welke groep of klas de film geschikt is én waar je extra lesmateriaal kunt vinden. Alle filmwijzers voor PO en VO zijn gratis te downloaden.

Naar de Filmwijzers

Film Wijze Waaier

Wil je op een laagdrempelige manier aan de slag gaan met filmeducatie in de klas? Wij bieden je een gratis Film Wijze Waaier aan. Deze staat vol met inspirerende filmopdrachten voor Primair onderwijs en Voortgezet onderwijs.

Film Wijze Waaier bestellen

(F)lessenpost

Wil jij direct aan de slag gaan met filmeducatie in je klas? Wij hebben samen met een aantal partners kant-en-klare f(ilm)lessen ontwikkeld die je rechtstreeks vanuit onze site helemaal gratis kunt downloaden.

(F)lessenpost

Webinarreeks

Wij hebben samen met Fontys Hogescholen vier webinars over filmeducatie gemaakt. Daarin helpen we (aankomende) docenten om in de klas met filmeducatie aan de slag te gaan. In de vier webinars komen de volgende vragen en thema’s aan bod: Wat is filmeducatie precies? Waarom is het belangrijk? Hoe zet je het in de les? Waar vind je lesaanbod? Waar kun je terecht met vragen?

Naar de Webinars

Volg ons op