FEMI

FEMI is een filmische reis waarin de instabiele, door nachtmerries geplaagde Dennis het verlies van zijn vader onder ogen moet zien. Karin Vermeulen heeft in samenwerking met Dwight Fagbamila en Filmhub Zuid een lespakket ontwikkeld, deze bestaat uit drie delen. Kijk de film bij een filmlocatie in de buurt, we kijken graag met je mee!

Bekijk de eerste lessen

FEMI

FEMI is een filmische reis waarin de instabiele, door nachtmerries geplaagde Dennis het verlies van zijn vader onder ogen moet zien. Nu hij zelf vader wordt, wil en moet Dennis met zijn verleden dealen. Filmmaker Dwight Fagbamila heeft sinds 2017 aan zijn speelfilmdebuut gewerkt en het verhaal is deels autobiografisch. De gemengde achtergrond van Dwight die een Nederlandse moeder en een Nigeriaanse vader heeft speelt een belangrijke rol, net als de stad Eindhoven, waar hij geboren en getogen is.

Het Lesmateriaal

Karin Vermeulen heeft in samenwerking met Dwight Fagbamila en Filmhub Zuid een lespakket ontwikkeld, waarbij aan de hand van het verhaal van Dennis leerlingen aan het denken worden gezet rondom het thema identiteit en het worstelen met demonen in je hoofd. Tegelijkertijd onderzoeken ze welke filmische middelen worden ingezet om de boodschap van de film over te brengen en te versterken. 

Het lespakket bestaat uit drie delen; een les voorafgaand aan de film, een filmvertoning en een les na afloop van de film.

De les vooraf gaat in op het thema identiteit, het omgaan met je demonen en hoe de regisseur zijn eigen persoonlijke ervaringen heeft verwerkt in het fictieve verhaal. In de les achteraf ga je met je leerlingen in op het verhaal en de boodschap van de film. Bovendien analyseer je welke filmische middelen er zijn ingezet om het verschil tussen realiteit en illusie duidelijk te maken. Wat is echt en wat zit er enkel in het hoofd van Dennis?

De lessen kunnen via LessonUp door docenten zelf gegeven worden of zet via ons een externe filmdocent in. Kijk de film bij een filmlocatie in de buurt, we kijken graag met je mee! 

Neem contact met ons op!

Mail ons

Meer over filmeducatie & Filmhub Zuid


Reclames, vlogs, filmpjes, series… bewegend beeld is overal. En kinderen en jongeren weten er alles van… of toch niet? Hoe werkt film eigenlijk, zie je wat je denkt te zien en hoe breng je zelf een boodschap over via beeld? Om mee te kunnen doen in en te bouwen aan onze samenleving is het van groot belang dat leerlingen, kinderen en jongeren de taal van film leren ‘lezen en schrijven’. Het is noodzakelijk dat ze een verhaal in bewegend beeld leren vertellen om de wereld om zich heen te kunnen vatten. Tegelijkertijd willen we dat zij leren hoe ze met beeld invloed kunnen uitoefenen op de wereld. Deze vaardigheden leveren ook een belangrijke bijdrage aan de empowerment van (kwetsbare) kinderen en jongeren.

Filmhub Zuid adviseert, ondersteunt én inspireert scholen, filmtheaters, filmmakers, aanbieders filmdocenten en cultuurbemiddelaars in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland op het gebied van filmeducatie. 

Neem contact op met een van onze consulenten in jouw regio, we helpen je graag verder!

Volg ons op