Zelf filmleraar worden

Met een groeiend aanbod van workshops, webinars, trainingen en (bij)scholingsmogelijkheden maken we het leraren en lerarenopleiders makkelijk om les te geven over en met film.

.

We houden je via deze pagina, social media-berichten en onze nieuwsbrieven op de hoogte van inschrijfmogelijkheden voor de volgende opleidingsmogelijkheden:

.

Nascholingsmodule Filmeducatie

De nascholingsmodule filmeducatie i.s.m. Breitner Academie voor o.a. kunstdocenten ging in studiejaar 202/21 van start en wordt gedurende dit lopende studiejaar 2021/22 opnieuw gegeven. Als deelnemer leer je hoe je het medium film succesvol in je lespraktijk integreert.

-

Seminar voor lerarenopleiders

In november 2021 organiseerden we het seminar Beeldbekwaam in het Onderwijs voor lerarenopleiders in Eye Filmmuseum. In 2022 komt er een tweede editie! Hier vind je een terugblik op het seminar van 2021.

.

Pabo-minor Film & Mediawijsheid

Een nieuwe Pabo-minor Film & Mediawijsheid die leraren in het basisonderwijs opleidt om les te geven over film en mediawijsheid is in voorbereiding. Tjeerd Dijkstra van de Hogeschool Leiden leidt de pilot gedurende dit lopende studiejaar en geeft i.sm. het Netwerk Filmeducatie invulling aan deze minor.

.

Gratis workshops en webinars in je eigen regio

Zes regionale filmhubs behoren tot het Netwerk Filmeducatie. De filmeducatie-experts bij de filmhubs informeren je over wat er speelt op filmeducatie-gebied in jouw omgeving. Regelmatig organiseren zij voor leraren, lesontwikkelaars en filmeducatie-aanbieders gratis workshops, webinars en meer.

Gelderland en Overijssel-> Filmhub Oost
Zuid-Holland-> Filmhub Zuid-Holland
Limburg, Noord-Brabant en Zeeland-> Filmhub Zuid
Utrecht en Flevoland-> Filmhub Midden
Groningen, Friesland en Drenthe-> Filmhub Noord
Noord-Holland-> Filmhub Noord-Holland

.

Gelijk aan de slag met snelle tips?

Voor kunstdocenten: 10 Wicked Film Assignments

In 2021 organiseerden we een webinar voor kunstdocenten. Hier vind je 10 maximaal uitdagende filmopdrachten. Webinar terugkijken? Bekijk de video.

.

Voor starters (alle leergebieden): 12 filmeducatietips

Op zoek naar snelle tips om makkelijk te starten met film? Lees deze 12 tips.

Ben je op zoek naar nascholingsmodules, workshops of trainingen bij jou in de regio? Neem dan contact op met een adviseur van een filmhub.

Vind je filmhub
Volg ons op