Drie vragen aan Vincent Hodde van Netwerk Filmeducatie

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Vincent is werkzaam als communicatie- en redactiemedewerker bij het projectteam van het Netwerk Filmeducatie. Hij coördineert de Werkgroep Programma en doet de hoofd- en eindredactie van Kijk-goed.

Hoe ben je bij het Netwerk Filmeducatie terecht komen?

“Ik ben bij het netwerk terechtgekomen via een ‘junior dienstverband’ bij het Eye Filmmuseum. Aangezien het netwerk gecoördineerd wordt door een onafhankelijk projectteam binnen Eye Educatie begon ik steeds meer taken te verrichten voor het netwerk. Het bleek al gauw dat ik goed thuispaste binnen het projectteam en daarbij voornamelijk gemotiveerd voelde om een bijdrage te leveren aan de doelstellingen en de visie van het netwerk. Ik houd enorm van film en ik geloof dat filmeducatie een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van een eventuele passie voor deze kunstvorm. Daarom ben ik ook gedreven om de hoofd- en eindredactie van onze database Kijk-goed in handen te hebben. Ik probeer altijd wel rekening te houden of de films een eventueel cinefiel publiek aanspreken, maar ik blijf me bewust dat de films ook geschikt moeten zijn voor in het onderwijs.”

Met welke vragen kunnen we bij jou terecht?

“Naast mijn cinefiele blik probeer ik altijd het overzicht te behouden en alle praktische en organisatorische vragen van onze netwerkleden en externen te beantwoorden. Als je een mail stuurt naar ons algemene mailadres dan krijg je gegarandeerd een antwoord van mij - mits ik niet op vakantie ben. Ik heb een goed overzicht van welke vragen en behoeften er zijn binnen het netwerk, dit komt ook omdat ik bij vele projecten betrokken ben vanwege de communicatie en redactiewerkzaamheden die ik verricht. Deze omvatten de nieuwsbrief en de digitale lessen binnen LessonUp, denk aan Schoolfilm van de Maand. Het belangrijkste hierbij is dat ik goed in staat ben om objectief te handelen en daarbij niemand voortrek – voor mij is het grotere doel om Filmeducatie, en daarbij voor mij persoonlijk Film, een vaste plaats in het funderend onderwijs te geven, en in the end is dit van belang voor alle aanbieders binnen het netwerk.”

Wat vind je het leukste aan je werkzaamheden?

“Geen dag is hetzelfde. Dat klinkt wellicht cliché, maar doordat ik goed in staat ben om te schakelen tussen verschillende projecten en veel kennis en vaardigheden bezit omtrent de verschillende activiteiten ondersteun ik mijn collega’s van het projectteam graag. Wanneer je als netwerklid een vraag of ondersteuning nodig hebt, dan ben ik altijd bereid om een momentje te vinden. Het allerleukste aan mijn werk vind ik echter de momenten dat ik films kan en moet kijken vanwege Kijk-goed en het vullen van deze database. Ik coördineer daarbij de Werkgroep Programma en de selectiecommissie die daar onderdeel van is. Deze commissie heeft bijvoorbeeld onlangs een selectie aan films voor het talencurriculum geselecteerd die tijdens een werkgroepsessie aan docenten en netwerkleden wordt gepresenteerd.”

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op