Beginnen met filmeducatie

Filmeducatie is het bewust kijken, onderzoeken en maken van beeld. En dat kan op allerlei manieren. Terug te vinden in de doorlopende leerlijn Film. Hierin lees je meer over hoe en waarom jij aan de slag kunt met filmeducatie; met behulp van de vijf vaardigheden die je kan gebruiken om film te leren spreken: beleven, verwoorden, onderzoeken, analyseren en creëren.

Bekijk de leerlijn

" When I looked at life through the camera, I felt like I could finally see it."

Katherine Howe

Kinderboekenweek 2021

Op zoek naar een creatieve invulling van de Kinderboekenweek? Maak gebruik van ons gratis lesmateriaal voor op de basisschool.

Meer informatie

Seksuele Diversiteit & Filmeducatie

Hoe kom je met behulp van film als docent nu écht tot een goed gesprek met je leerlingen over alle kleuren van de (LHBTIQ+)regenboog?

Aan de slag!

Filmlessen over vrijheid

In mei vieren we de bevrijding van Nederland en staan we - ook in de klas - stil bij onderwerpen als democratie en mensenrechten. Er zijn zoveel mooie films over het onderwerp te vinden… Maar waar vind je de juiste films en hoe bespreek je die het beste met je leerlingen? Geen zorgen: we got you. Samen met Kunstgebouw Movies that Matter, Nationaal Comité 4 en 5 Mei en EYE bieden we een selectie prachtige films aan, inclusief gratis lessen om met leerlingen in gesprek te gaan.

Meer informatie

Dag van de aarde

Aan de hand van drie documentaires in gesprek met je leerlingen (PO & VO) over het klimaat, milieu en wat jij daar aan kan doen.

Aan de slag!

Meer filmeducatie?

We organiseren regelmatig trainingen, cursussen en workshops voor leraren en aanbieders van filmeducatie. Hierin maak je kennis met jouw collega's en vakgenoten en leer je meer over de verschillende aspecten van filmeducatie. Bekijk onze agenda om meer te leren over onze activiteiten.

Bekijk de agenda

Blijf op de hoogte

Up-to-date blijven van al onze activiteiten, gratis lesmateriaal, filmtips en nog veel meer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Een educatieve filmvertoning in een theater bij jou in de buurt? Neem daarvoor contact met ons op.

Phone home
Volg ons op