Webinar: Film en Taal in jouw klaslokaal (VO)

Klik hier om je aan te melden!
Snelle vlogs, zelfverzonnen instahashtags of snapchat conversaties. Zomaar een greep uit wat jongeren dagelijks bezighoudt. Welke invloed heeft dit op de taalontwikkeling van jongeren of de manier waarop jongeren naar taal kijken? Filmhub Oost zoekt het voor je uit in een webinar over beeld en taal en hoe deze nauw met elkaar samenhangen. Samen met verschillende experts en gastsprekers op het gebied van film en taal, gaan we in gesprek in dit interactieve webinar.
Datum
Locatie Online
Categorie
Webinar
Bestemd voor
Leraren

Op dinsdag 17 mei organiseren we een webinar in het teken van Film en Taal in het klaslokaal voor het voortgezet onderwijs. Het webinar staat in het teken van taalvaardigheid. Taal en taalontwikkeling staan hoog op de landelijke onderwijsagenda. Hoe kan filmeducatie hierin een belangrijke rol spelen?

Beeldtaal is hier nauw aan verbonden. Omdat leerlingen dagelijks bewegend beeld kijken uit interesse, willen we in deze webinar jullie meenemen in hoe deze fascinatie ingezet kan worden om juist taalontwikkeling en leesplezier onder scholieren te bevorderen.

Op het programma staat Kimber van Valkenburg, die voor het landelijke Netwerk Filmeducatie aan de slag is met het ontwikkelen van een dossier over film en literatuur. Ook Helmie Stil is te gast. Stil is filmmaker gespecialiseerd in poëziefilms, artistiek directeur en oprichter van het jaarlijkse Nederlandse Poëziefilm Festival en directeur van poetrycinema. Zij zal meer vertellen over het Scholieren Poëzie Film Festival. Verder is Caroline Wisse te gast. Wisse is docente Nederlands en zal vanuit haar eigen klaslokaal meer vertellen over hoe zij film inzet tijdens haar lessen. Neeltje van Camp zal voorafgaand een korte introductie geven over wat filmeducatie allemaal inhoudt.

Inschrijven is mogelijk via de knop rechtsboven.

Deel evenement op
Volg ons op