Spot op Film

Over boekverfilmingen voor docenten aan het voortgezet onderwijs
Datum
Locatie op-locatie
Categorie
Seminar
Bestemd voor
Leraren Netwerkleden

Daar waar de ene leerling een voorliefde heeft voor film, heeft de ander dat voor literatuur. Hoe maak je als docent taal, beeldend of CKV dankbaar gebruik van die voorliefde?

Dinsdag 5 april organiseerde Filmhub Noord Spot op Film . Onze hoofdgast was filmregisseur Robert Jan Westdijk, je kent hem ongetwijfeld van Zusje, Phileine zegt sorry en De eetclub. Aan de hand van zijn ervaringen dook Robert Jan met ons in de magie tussen film en literatuur. Waarin zit volgens hem die magie? En wat was zijn motivatie om boeken te verfilmen?

Met twee ervaringsdeskundigen, een taaldocent en een filmdocent, gingen we daarna in een panelgesprek op onderzoek naar de lespraktijk. Uit onderzoek van de SLO weten we dat film veruit de favoriete kunstdiscipline van jongeren is. Idealiter benut je dat als docent voor jouw vakgebied. Maar hoe? Dat onderzochten we samen en onder leiding van Karlijn Benthem!

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen Spot op film kunnen volgen, was het zowel live als via een livestream te volgen. Zij die live komen kijken, nodigen we ook uit om nadien mee te eten en de film C’mon C’mon te kijken, een prachtige ode aan de generatie van de toekomst en degenen die hen opvoeden. Uiteraard leiden we de film in, zodat je al doende ervaart wat een aantal rake kijkvragen teweeg kunnen brengen.

Meld je snel aan! Want voor de eerste aanmelders hebben we een voucher klaarliggen voor een filmvertoning met jouw klas in Forum Groningen. Met een inleiding en nagesprek zetten we samen de stap van film naar filmeducatie.

Anne Stallinski maakt een mooi visueel verslag van de middag, kijk het hier terug!

Visueel verslag Spot op Film

Kijk hier het verslag!

Deel evenement op
Volg ons op