Filmeducatie in Utrecht: Kennis & Inspiratie | Utrecht

Meld je aan!
Op deze dag vertellen we je graag alles wat over wat we dit schooljaar geleerd hebben over filmeducatie in het so, po en vo.
Datum
Locatie Bibliotheek Neude, Utrecht
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Cultuuraanbieders Filmdocenten Leraren Lerarenopleiders

Filmeducatie verrijkt het onderwijs in provincie Utrecht! Op po, vo en so scholen, van Veenendaal tot Woerden, vinden dit jaar fantastische filmeducatieve projecten plaats. Samen met aanbieders, bemiddelaars en de scholen werkt Filmhub Midden in deze proeftuinen aan het structureel maken van filmeducatie in het onderwijs.


Op woensdagmiddag 5 april delen leraren, aanbieders en bemiddelaars hun ervaringen van het afgelopen jaar. Zij bespreken inspirerende voorbeelden en vertellen over de lessen die ze hebben geleerd. Een middag om te ontmoeten, bij te praten en inspiratie op te doen, voor iedereen die bezig is met filmeducatie in het funderend onderwijs (of dat wil zijn)! Na afloop borrelen we natuurlijk graag met je na. De middag vindt plaats in de prachtige Bibliotheek Neude, in Utrecht.


Programma
15.30
Inloop met koffie

16.00
Start programma
Filmeducatie in het basisonderwijs

16.30
Filmeducatie in het speciaal onderwijs

17.00
Filmeducatie in het voortgezet onderwijs

17.30
Borrel in het café van Bibliotheek Neude

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands FilmfondsProvincie UtrechtProvincie FlevolandGemeente UtrechtGemeente Amersfoort en Gemeente Zeist.

Aanbieder

In samenwerking met
De Lieve Vrouw
Nederlands Film Festival
Hoogt on Tour
Kunst Centraal
Beeld en Geluid

De bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Neude in Utrecht en is gratis bij te wonen.

Meld je aan!

Meer informatie over onze proeftuinen

In het schooljaar 2022-2023 coördineert Filmhub Midden op 15 scholen in Midden-Nederland inspirerende, filmeducatieve proeftuinen. We werken hierin nauw samen met de scholen, regionale bemiddelaars en aanbieders en maken zo de verdere inbedding van filmeducatie in de scholen mogelijk.De proeftuinen zijn divers; op een middelbare school in Bilthoven worden workshopdagen voor de volledige brugklas georganiseerd, op een basisschool in Houten kregen alle leraren een schoolbrede teamtraining zodat zij nu zelf hun leerlingen begrijpend kunnen laten kijken, en in het speciaal onderwijs in Soest maken de leerlingen zelf films.

Lees meer over onze proeftuinen.

Zo zag onze inspiratiemiddag van 2022 eruit

Filmhub Midden is een samenwerking van

Hub midden
De Lieve Vrouw

Hub midden
Kunst Centraal

Hub midden
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Hub midden
FleCk

https://www.cultuureducatieflevoland.nl/

Hub midden
Collage Almere

collage-almere.nl

Hub midden
Nederlands Film Festival

Hub midden
Hoogt on Tour

Deel evenement op
Volg ons op