Filmeducatie in Flevoland: Kennis & Inspiratie | Almere

Meld je aan!
Op deze dag vertellen we je graag alles wat over wat we dit schooljaar geleerd hebben over filmeducatie in het so, po en vo.
Datum
Locatie De Nieuwe Bibliotheek, Almere
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Leraren Lerarenopleiders Cultuuraanbieders Filmdocenten

Filmeducatie verrijkt het onderwijs in provincie Flevoland! Op verschillende po, vo en so scholen vinden dit jaar fantastische filmeducatieve projecten plaats. Samen met aanbieders, bemiddelaars en de scholen werkt Filmhub Midden in deze proeftuinen aan het structureel maken van filmeducatie in het onderwijs.

Op woensdagmiddag 19 april delen leraren, aanbieders en bemiddelaars hun ervaringen van het afgelopen jaar. Zij bespreken inspirerende voorbeelden en vertellen over de lessen die ze hebben geIeerd. Een middag om te ontmoeten, bij te praten en inspiratie op te doen, voor iedereen die bezig is met filmeducatie in het funderend onderwijs (of dat wil zijn)! Na afloop borrelen we natuurlijk graag met je na. De middag vindt plaats in de prachtige Nieuwe Bibliotheek, in Almere.


Programma
15.30
Inloop met koffie

16.00
Start programma
Filmeducatie in het basisonderwijs met voorbeelden van
• Het Palet (Almere) in samenwerking met Collage, Moniek van der Kallen en Daniël Kemp
• Laetare (Lelystad) in samenwerking met Jovan Avramoski

16.30
Filmeducatie in het speciaal onderwijs met voorbeelden van
• De Bongerd (Almere) in samenwerking met Collage en Andor Driessen

17.00
Filmeducatie in het voortgezet onderwijs met voorbeelden van
• Porteum (Lelystad) in samenwerking met De Kubus, Flevomeer Bibliotheek, Schrijverscentrale, Lisa Giezen, Carlie van Tongeren, Juan de Graaf, Jeffrey Tomberg.
• Aeres vmbo (Almere) in samenwerking met De Kubus, Flevomeer Bibliotheek, Schrijverscentrale, Lisa Giezen, Carlie van Tongeren, Juan de Graaf, Jeffrey Tomberg.
• Copernicus (Dronten) in samenwerking met De Meerpaal, Movies That Matter, Niels Hexspoor

17.30
Borrel

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands FilmfondsProvincie UtrechtProvincie FlevolandGemeente UtrechtGemeente Amersfoort en Gemeente Zeist.

Aanbieder

In samenwerking met
Collage
FleCk
Beeld en Geluid

De bijeenkomst vindt plaats in De Nieuwe Bibliotheek in Almere en is gratis bij te wonen.

Meld je aan!

Meer informatie over onze proeftuinen

In het schooljaar 2022-2023 coördineert Filmhub Midden op 15 scholen in Midden-Nederland inspirerende, filmeducatieve proeftuinen. We werken hierin nauw samen met de scholen, regionale bemiddelaars en aanbieders en maken zo de verdere inbedding van filmeducatie in de scholen mogelijk. De proeftuinen zijn divers; een middelbare school in Lelystad werkt via filmeducatie aan leesbevordering, een school in Dronten gebruikt film als tool om moeilijke onderwerpen te bespreken, een basisschool in Lelystad gaat schoolbreed film maken binnen een thema, en ook in het speciaal onderwijs maken leerlingen hun eigen films.

Lees meer over onze proeftuinen.

Zo zag onze inspiratiemiddag van 2022 eruit

Deel evenement op
Volg ons op