Directors Cut: regisseer jouw vakspecifieke filmles! (vo)

Meld je alvast aan!
Samen met het Pre-University College van de Radboud Universiteit organiseren we een nascholingsmiddag. Van docent naar regisseur: Hoe kun je film op een actuele en constructieve manier inzetten in jouw onderwijs?
Datum
Locatie
Categorie
Nascholing
Bestemd voor
Leraren

Save the date! Op donderdag 17 maart 2022 organiseert Filmhub Oost samen met Radboud Pre-University College of Society een nascholingsmiddag voor docenten Nederlands, moderne vreemde talen, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer en kunst.

Aanbieder

Filmhub Oost

Film in je vak

Deze nascholingsmiddag staat in het teken van filmeducatie en hoe je dit doelgericht inzet binnen jouw vakgebied. Hoe implementeer je film op een structurele wijze binnen jouw curriculum en welke tools heb je daarvoor nodig?

Film is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Van speelfilms tot telefoonopnames, van nieuwsitems tot vlogs: bewegende beelden zijn overal. Jongeren kijken, maken en delen constant beeldverhalen. Het begrijpend leren kijken en het maken en onderzoeken van film is dan ook onmisbaar in onze mediarijke maatschappij. Niet alleen sluit filmeducatie perfect aan bij de belevingswereld van jongeren, ook is het een bruikbare onderwijsmethode om leerlingen te bereiken.

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte, ingevuld door een onderzoeker van de Radboud Universiteit en een workshop gericht op jouw vakgebied. Je gaat naar huis met praktische tips en tools om je eigen filmles te maken en concrete lesopdrachten die je direct in kunt zetten in je eigen klas.

Meer doen met film in je vak? Meld je aan voor deze nascholingsmodule.

Aanmelden
Deel evenement op
Volg ons op