Schrijf je in: Nascholingsmodule filmeducatie i.s.m. Breitner

Meld je aan

Meld je alvast aan voor deze nascholingsmodule!

Datum
Locatie Breitner Academie
Overhoeksplein 2
1031 KS, Amsterdam
Categorie
Nascholing
Bestemd voor
Leraren

Hoe kun je het medium film succesvol integreren in je lespraktijk? Welke opdrachten zet je in zodat de ervaring van film kijken en film maken betekenis krijgt voor de leerlingen? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de nascholing die het Netwerk Filmeducatie en Breitner Academie aanbieden in het najaar van 2021. De exacte data worden snel bekendgemaakt. Je kunt je wel alvast inschrijven voor de module.

Aanbieder

Breitner Academie

Over de module

Bij de nascholing wordt gebruik gemaakt van de nieuwe doorlopende leerlijn film, ontwikkeld door docenten en lerarenopleiders, tevens leden van het netwerk. Tijdens de nascholing worden de thema's filmanalyse, filmvaardigheden en filmdidactiek behandeld. Alle instrumentele vaardigheden die je nodig hebt om met leerlingen een film te maken komen aan bod.

We bekijken verrassende en betekenisvolle film- en videofragmenten en werken vanuit de ervaring van de toeschouwer, via gerichte waarneming, naar de betekenis van de film. We besteden aandacht aan het model van Authentieke Kunsteducatie en ontwikkelen zelf Wicked Film Assigments. We richten ons op praktische vaardigheden, technieken en tools die direct inzetbaar zijn in de klas. Het gehele maakproces: van plannen tot vertonen wordt doorlopen en steeds wordt de koppeling gelegd naar de lespraktijk.

Praktische informatie

  • Kosten voor de gehele cursus: €615

  • Voor wie: kunstdocenten, kunsteducatoren, opleiders, (master)studenten. 

  • Tijdsinvestering: Nog te bepalen. Tussen een aantal bijeenkomsten wordt een huiswerk- of filmopdracht meegegeven

  • Locatie: We houden rekening met de dan geldende corona-maatregelen en geven deze nascholing hybride; op locatie in Eye Filmmuseum, bij de Breitner Academie indien mogelijk en online via Teams.

  • Wanneer: nog te bepalen, najaar 2021.  

  • Voorkennis: je hoeft geen ervaring te hebben met filmen en monteren. We starten met het basisniveau en monteren in gratis apps of in een online montageprogramma. Er wordt wel verwacht dat je een aantal digitale basisvaardigheden onder de knie hebt, zoals het versturen van filmbestanden van de smartphone naar de computer, het online opslaan van bestanden en het inloggen op MS Teams.

Review oud deelnemer Manuel Wassink

“Hoe geef je een goede, betekenisvolle filmles aan leerlingen?, dat is wat ik wilde weten. Want als het je lukt om een goede les te geven waarin leerlingen ook iets van zichzelf kunnen laten zien, dan heb je ze met je mee. Wat deze cursus zo leuk maakt, is dat je zelf als cursist opdrachten maakt waarbij je een filmles op papier zet. Je leert daarbij waar je vakdidactisch op moet letten. Een van de opdrachten was: maak een one-taker van een minuut, dat is één shot met een verrassingselement.

Lees wat deze module Manuel heeft gebracht

Maak kennis met Meldrid Ibrahim, docent van deze module

De nascholing wordt geleid door Meldrid Ibrahim, docent van de Breitner Academie en medeontwikkelaar van deze nascholing en ze wordt hierin bijgestaan door gastdocenten en filmmakers. Meldrid Ibrahim geeft de nascholingsmodule over filmeducatie; een samenwerking tussen het Netwerk Filmeducatie en de Breitner Academie. In dit 3-vragen-interview vertelt ze over de module, en over haar jarenlange ervaring op het gebied van filmeducatie.

Lees het interview met Meldrid

Ben je enthousiast geworden en wil je ook filmleraar worden? Bemachtig alvast een plek voor de nascholingsmodule in het najaar 2021.

Meld je hier aan
Deel evenement op
Volg ons op