Filmweek (De Verbeelding, Zeewolde)

Meld je aan
De Verbeelding in Zeewolde organiseert een inspirerende filmweek vol met toffe activiteiten. Filmhub Midden verzorgt een training aan de ICC'ers over filmeducatie.
Datum
Locatie De Verbeelding, Zeewolde
Categorie
Workshop
Bestemd voor
leraren

Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren zien bewegend beeld op smartphones, tablets, televisie, op school en op straat. Kritisch naar beelden kunnen kijken en slim beelden kunnen creƫren is van belang in een wereld waar film altijd en overal is.

Filmhub Midden neemt je in vogelvlucht mee in de wereld van filmeducatie. Je leert wat filmeducatie nu precies is en wat de opbrengst ervan is voor jouw leerlingen. Waarom is filmeducatie zo belangrijk?

We laten je zien via welke online tools jij gemakkelijk de perfecte film vindt voor jouw leerlingen (soms zelfs al inclusief kant-en-klaar lesmateriaal!) en helpen je op weg met de mogelijkheden van film in de klas.

Verder leer je over hoe je zelf filmlessen kunt vormgeven. Dit doen we aan de hand van De Vijf Vaardigheden van Filmeducatie. Aan de hand van deze vaardigheden denken we samen na over wat voor vragen je jouw leerlingen kunt stellen over films of filmfragmenten.

Deel evenement op
Volg ons op