Filmeducatie voor Kleuters

Hoe ziet filmeducatie voor kleuters eruit? Wij laten je de mogelijkheden zien!
Datum
Locatie Theater Kikker, Utrecht
Categorie
Seminar
Bestemd voor
Leraren Cultuuraanbieders Lerarenopleiders Iedereen

Geef jij les aan kleuters? Wil je meer weten over het ontwikkelen van filmeducatie voor deze speciale doelgroep? In deze bijeenkomst laten experts jou de kansen en mogelijkheden zien. Aan de hand van mooie voorbeelden krijg je inspiratie om aan de slag te gaan met film kijken én film maken met jouw kleuterklas.

Al van jongs af aan zijn kinderen omgeven door bewegend beeld: van videobellen met opa en oma, het bekijken van filmpjes op het digibord tot het spelen van spelletjes op de tablet. Kleuters zijn nieuwsgierig en zijn dol op verhalen. Maar hoe laat je ze creatief maken en bewust kijken naar al dat beeldmateriaal? Hier gaan we op 7 april mee aan de slag! 

De inloop is vanaf 15.00. Het programma start om 15.30, dan beginnen we met het kijken van een aflevering van Anansi de Spin, een gloednieuwe animatieserie over de sprookjes over Anansi die al eeuwenlang van generatie op generatie worden verteld in veel Surinaamse, Caribische en West-Afrikaanse gebieden. Specialist media en jonge kind Denise Bontje vertelt ons meer over hoe kleuters bewegend beeld kijken en beleven. Vervolgens delen leraren hun ervaring met mooie, nieuwe projecten van Cinekid, Kunst Centraal en Taartrovers, die je daarna ook zelf uit mag proberen.

Je gaat naar huis met veel inspiratie, nieuwe contacten en een fijn overzicht van films met lesmateriaal die je de volgende dag in de klas kunt inzetten.

Aanbieder

Taartrovers
Cinekid
Kunst Centraal

Deze sessie is al geweest, maar we maakten een hand-out waarin we de sessie samenvatten en de belangrijkste links voor je verzamelden. Hebben?

Stuur ons dan een mail!

Je kunt de hand-out nu ook van onze website downloaden!

Achtergrond

Uit de inventarisatie van het filmeducatieve aanbod in de regio is gebleken dat er nauwelijks tot geen structureel aanbod beschikbaar is voor kleuters. De hub wil graag samen met het onderwijs en filmeducatieve aanbieders onderzoeken wat er nodig is om filmeducatie op een kwalitatieve en duurzame wijze binnen het kleuteronderwijs een plek te geven.

Deel evenement op
Volg ons op