Filmeducatie, van leerlijn naar lespraktijk

Meld je aan
Onderdeel van Brandstof
Datum
Locatie Online
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Netwerkleden

Vlogs, Hollywood-films, Instagram Stories, TikTok-video's. Dagelijks bereiken miljoenen beelden het netvlies van leerlingen. 

Aanbieder

Filmhub Noord

Met een tablet of mobiele telefoon maken ze tegenwoordig eenvoudig zelf een filmpje. Maar hoe leren we leerlingen omgaan met deze explosie van bewegend beeld. Hoe leren zij zich uitdrukken in film, film spreken?
Jolijn Peters gaat in gesprek met Kimber van Valkenburg over het waarom van filmeducatie en hoe je het een plek in jouw dagelijkse lespraktijk kunt geven. Aan de hand van de filmles bij Munya in mij ontdek je welke vaardigheden allemaal bij filmeducatie komen kijken, hoe je ze vormgeeft en met wat voor soort vragen en opdrachten je leerlingen uitnodigt betekenis te geven aan film. 

Met: Kimber van Valkenburg en Jolijn Peters
Kimber is (film)docent, presentator en coördinator filmeducatie in Amsterdam en ontwikkelde in samenwerking met leerkrachten en het Netwerk Filmeducatie de Doorlopende Leerlijn Film. 
Jolijn is projectleider van Filmhub Noord.

Deze workshop is onderdeel van Brandstof het Noordelijk Festival voor Cultuureducatie. 

Brandstof | Noordelijk Festival Cultuureducatie

Van 12 t/m 22 april 2021 organiseren K&C en Compenta samen Brandstof | Noordelijk Festival Cultuureducatie. We bieden een interactief online programma met workshops, lezingen, podcast en inspirerende verhalenWerk je in het onderwijs, de kinderopvang of het culturele veld? Dan ben je van harte welkom. Meld je aan voor de kosteloze activiteiten en leer hoe je de kunstenaarsmindset van jezelf én je leerlingen kunt stimuleren en ontdek hoe je de inbreng van kinderen kunt inzetten bij het vormgeven van cultuuronderwijs

Deel evenement op
Volg ons op