4x film: Film in je vak | Leeuwarden

meld je aan
4 sessies over filmeducatie, voor docenten in het VO en MBO
Datum
Locatie Leeuwarden
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Leraren

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Onze kernpartners Keunstwurk en Kunstkade organiseren dit kalenderjaar vier sessies waarin je wordt meegenomen in de wereld van film.

Je maakt kennis met film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in jouw vak, of dat nu CKV, wiskunde, Nederlands of Biologie is.

In oktober staat de volgende workshop gepland: “Film in je vak" op woensdag 12 oktober.

Inhoud

Wist je dat je door zelf film te maken, je op een andere manier leert? Je leert voorbereiden, plannen, samenwerken, creatief denken en presenteren. Je leert zorgvuldig te werken, te experimenteren en iets te verbeteren. Maar hoe pas je praktische filmvaardigheden toe in je eigen vak? Hoe verfilm je bijvoorbeeld een dialoog bij Duits of maak je een tutorial bij natuurkunde? In deze workshop, die gegeven wordt door ervaren filmdocenten van Bekijk ‘t, leer je dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Je ontdekt hoe je de educatieve tools op de website ‘Film in je vak’ in kan zetten, waarna je zelf een filmopdracht uit gaat voeren. Zo raak je bekend met de uitdagingen die leerlingen tegenkomen tijdens het uitvoeren van een filmopdracht. We staan stil bij hoe je de leerlingen het best kunt begeleiden tijdens de les.

Praktische info:

Wat

4x film, sessie 4

Wanneer

woensdag 12 oktober van 16.00-19.00 uur

Waar

DOAS, Leeuwarden

Aanmelden

aanmelden is verplicht, zie aanmeldknop boven en onderaan de pagina!

Deel evenement op
Volg ons op