150 jaar KNAG: Aardrijkskunde Filmwedstrijd

Meld je hier aan vóór 31 december 2022
Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap
Datum
Locatie
Categorie
Competitie
Bestemd voor

In 2023 bestaat het KNAG - het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap - 150 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert de jubileumwerkgroep Film in het schooljaar 2022-2023 een filmwedstrijd voor het voortgezet onderwijs.

Aardrijkskunde in film
Met de wedstrijd willen we leerlingen stimuleren een film te maken bij het vak aardrijkskunde. Zelf maken is zelf kijken en begrijpen. Zo zie je het, zo zit je wereld in elkaar.

Voor wie en hoe?
De wedstrijd is voor onder- en bovenbouw. Zowel leerlingen vmbo, havo als vwo kunnen meedoen. De vorm is vrij, het mag bijvoorbeeld een korte speelfilm, een documentaire, maar ook een animatiefilm zijn. De film moet minimaal 1 minuut duren en maximaal 8 minuten. Een film gemaakt als onderdeel van een profielwerkstuk kan ook ingezonden worden. Ook mag vakoverstijgend gewerkt worden. Verdere informatie, inclusief links naar handleidingen hoe je een goede film maakt, wordt de komende tijd gepubliceerd op geografie.nl/150jaarknag.

Inzending, beoordeling, prijzen
De inzendingen dienen voor de zomervakantie van 2023 bij de deskundige vakjury binnen te zijn. Na de zomer zijn er vertoningen en voorrondes in diverse filmtheaters van het Netwerk Filmeducatie in Nederland. De winnende films en winnaars worden bekend gemaakt op de KNAG Onderwijsdag in het najaar van 2023. Er zijn mooie prijzen voor de winnaars.

Deze filmwedstrijd is een initiatief van de filmwerkgroep 150 jaar KNAG in samenwerking met Museon-Omniversum, EYE en Netwerk Filmeducatie.

Belangrijke data:
1 december 2022: KNAG Onderwijsdag 2022 in Flint Amersfoort

31 januari 2023:    Deadline aanmelding

31 mei 2023:        Deadline inzenden films

Zomer 2023:        Bekendmaking winnaars

23 oktober 2023:  Finaledag

Vertel aan je leerlingen over de filmwedstrijd of rooster het alvast in als activiteit voor 2022-2023, individueel of voor de hele klas, in het lesprogramma, in een projectweek of als buitenschoolse activiteit.

Meld je hier aan

Deel evenement op
Volg ons op