Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) 2023

Meer info
Win een reis naar een filmfestival in Griekenland

Hebben jouw leerlingen tijdens dit schooljaar zelf films gemaakt? Schrijf jouw school in voor de competitie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS).

De competitie van NFFS draait om films die scholieren zelf hebben gemaakt tijdens het schooljaar 2022/2023. Er zijn workshops, vertoningen van ingezonden films en een gala prijsuitreiking. Elke geaccepteerde film krijgt een bespreking in een groep. De festivaldag van het NFFS vindt dit jaar plaats op 9 oktober in Lelystad, van 10 tot 17.30 uur. De categorieën zijn: animatie, non-fictie, fictie, 1-minuut en muziekclip.

Prijzen

Er is een online publieksprijs die al een maand eerder van start gaat en een live publieksprijs op de festivaldag. Alle hoofdprijswinnaars gaan op reis naar het internationaal filmfestival Camera Zizanio in Griekenland. Samen met jongeren uit zeker 15 landen zullen ze in Griekenland films kijken en met elkaar samenwerken.

Docentendag

Op 18 maart, in het Prinsentheater van Groningen, worden er verschillende workshops georganiseerd door docenten. De docentendag is van 11 tot 16 uur. Inschrijven kan via deze link.

Individuele inzendingen

Leerlingen kunnen zelf- dus buiten hun school om, als individuele inzenders- ook films inzenden voor de categorie NOFFS. Ook dit mag een fictie, non-fictie, animatie of muziekclip zijn.

De data van de inschrijfmomenten van 2023 worden spoedig bekend gemaakt

Aanbieder

Nationaal Film Festival voor Scholieren
Volg ons op