Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) '21 Online (september): films inzenden tot 15 juli!

Aanmelden
De winnaars gaan op reis naar een filmfestival Griekenland

Hebben jouw leerlingen tijdens dit schooljaar zelf films gemaakt? Schrijf jouw school in voor de competitie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS). Films inzenden kan nog tot 15 juli.

De competitie van NFFS draait om films die scholieren zelf hebben gemaakt tijdens het schooljaar 2020/2021. Dit jaar gaat deze door in aangepaste vorm, waarbij de prijsuitreiking op 20 september via een livestream is te volgen. Tot 15 juli 2021 kunnen maximaal vijf films (niet langer dan tien minuten per film) worden ingezonden voor de categorieën 1-minuut, animatie, fictie, non-fictie (documentaire) en muziekclip.

Prijzen

Alle hoofdprijswinnaars gaan in december op reis naar het internationaal filmfestival Camera Zizanio in Griekenland. Samen met jongeren uit zeker 15 landen zullen ze in Griekenland films kijken en met elkaar samenwerken. Er zijn ook tal van andere prijzen te winnen, zoals jureren op Nederlandse filmfestivals, deelname aan workshops of een bijbaantje als filmmaker (indien mogelijk en aangepast aan de situatie omtrent COVID-19).

Workshops op 20 september

Op 20 september, de dag van de prijsuitreiking, wordt er zowel online als fysieke workshops en ontmoetingen georganiseerd. Deze zijn toegankelijk voor voor scholen die films hebben ingezonden, maar ook voor scholen die geen films hebben ingestuurd.

Individuele inzendingen

Leerlingen kunnen zelf- dus buiten hun school om, als individuele inzenders- ook films inzenden voor de categorie NOFFS. Ook dit mag een fictie, non-fictie, animatie of muziekclip zijn. Deze inzendingen zijn welkom tot 15 augustus 2021.

Aanbieder

Nationaal Film Festival voor Scholieren
Volg ons op