Bekijk een film van Movies that Matter op een festival (september), in de bioscoop of online

Aanmelden
Filmvertoningen met verdieping

Met je klas een Movies that Matter-film met verdiepend programma beleven? Dit zijn de mogelijkheden.

Movies that Matter brengt mensenrechten onder de aandacht met filmvertoningen, want film kan op een pakkende manier complexe problemen invoelbaar maken en als startpunt dienen voor een dialoog over uiteenlopende maatschappelijke thema's.

De films worden door Movies that Matter onder de aanbracht gebracht met filmvertoningen op het Movies that Matter Festival, in bioscopen en op school.

Het festival beleven

De educatie-vertoningen die plaats zouden vinden tijdens het Movies that Matter Festival 2021 in april zijn verplaatst naar september.

* Eye Filmmuseum, Amsterdam
Woensdag 15 en donderdag 16 september 2021 tussen 9:00 en 15:30 uur.

* Pathé Buitenhof, Den Haag
Dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september tussen 9:00 en 15:30 uur.

Het programma voor het voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs ontdek je hier.

In de bioscoop

Met je klas naar de bioscoop? Movies that Matter organiseert het hele jaar door filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo door het hele land. Het festival werkt samen met een aantal vaste filmtheaters, maar een medewerker van Movies that Matter Educatie kan ook contact opnemen met het gewenste filmtheater bij jou in de buurt.

Het programma voor het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en mbo en het overzicht van filmtheaters en bioscopen ontdek je hier.

Online filmvertoningen

Haal Movies that Matter naar je klas met de online programma’s. Er is keuze uit twee programma’s die bestaan uit een film, verdiepingsprogramma en lesmateriaal.

* Watani My Homeland

* Les Misérables

Aanbieder

Movies that Matter
Volg ons op