Leiden International Film Festival ook voor scholieren en jongeren

Aanmelden

LIFF biedt verdieping en filmeducatie aan voor jong en oud.

LIFF vindt het belangrijk om niet alleen de beste films vanuit heel de wereld te vertonen aan een groot en divers publiek, maar ook verdieping en filmeducatie aan te bieden aan jong en oud. 

Aanbieder

Leiden International Film Festival

Speciaal voor een jonger publiek worden er al sinds de eerste editie van het Leiden International Film Festival scholierenvertoningen georganiseerd om jongeren in aanraking te laten komen met een (vaak) nieuw soort film en de unieke ervaring die een filmfestival met zich meebrengt.

Naast het educatieve aanbod tijdens het festival biedt LIFF een educatief platform aan dat het hele jaar door actief is met onder andere gastlessen, workshops, lessenseries en filmvertoningen.

Scholieren Filmfestival
Het Scholieren Filmfestival, een concept waar leerlingen zelf een filmfestival organiseren voor hun medeleerlingen, is ontstaan vanuit het educatieve platform van het LIFF. Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn eigen specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Uiteindelijk vindt het festival natuurlijk plaats in een bioscoop of theater in de buurt, en zijn de medeleerlingen de bezoekers.

Extra informatie over het scholierenfilmfestival vind je op www.scholierenfilmfestival.nl. Of neem contact op met Nick via info@scholierenfilmfestival.nl

Volg ons op