Leiden International Film Festival (LIFF): ook voor scholieren en jongeren

Meer info
11 dagen premières, speciale filmvertoningen, feestjes en meer

Al sinds de eerste editie van het Leiden International Film Festival (LIFF) in 2006 worden er ook scholierenvertoningen georganiseerd om jongeren in aanraking te laten komen met een (vaak) nieuw soort film en de unieke ervaring die een filmfestival met zich meebrengt.

De 16e editie van het Leiden International Film Festival vindt plaats van 26 oktober tot 5 november 2023. Dat betekent: elf dagen premières, speciale filmvertoningen, feestjes en meer! Tegenwoordig is dit festival één van de belangrijkste festivals van Nederland met films van over de hele wereld, van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin.

Scholieren Filmfestival
Het Scholieren Filmfestival, een concept waar leerlingen zelf een filmfestival organiseren voor hun medeleerlingen, is ontstaan vanuit het educatieve platform van het LIFF. Van het filmprogramma tot PR, van de kaartverkoop tot het ontwerpen van posters en logo’s, bij het organiseren van een festival komen zo veel verschillende dingen kijken dat elke leerling zijn eigen specifieke talent of interesse in kan zetten voor het geheel. Uiteindelijk vindt het festival natuurlijk plaats in een bioscoop of theater in de buurt, en zijn de medeleerlingen de bezoekers.

Jaarrond

Naast het educatieve aanbod tijdens het festival biedt LIFF een educatief platform aan dat het hele jaar door actief is met onder andere gastlessen, workshops, lessenseries en filmvertoningen.

Extra informatie over het scholierenfilmfestival vind je op www.scholierenfilmfestival.nl. Of neem contact op met Nick via info@scholierenfilmfestival.nl.

Aanbieder

Scholieren Filmfestival
Volg ons op