Go Short: de geschiedenis van (korte) film

Tickets

Ontdek de filmgeschiedenis aan de hand van iconische filmfragmenten. Van het eerste bewegende beeld met de rijdende trein in 1895 (en de legende daaromheen) tot de laatste digitale mogelijkheden.

De rode draad van de les De geschiedenis van (korte) film is de geschiedenis van korte film. Het gaat op voor de allereerste film -die was kort- en ook voor vroege 3D-films. Zonder experiment geen vernieuwing. Kenmerkend voor film van het korte formaat is dat een spannende verkenning is.

Link met hedendaagse films

Na het meemaken van deze les zijn leerlingen op de hoogte van de globale ontwikkelingen in de filmgeschiedenis en ze hebben iconische fragmenten van belangrijke filmmakers gezien waar nog steeds dikwijls aan wordt gerefereerd in hedendaagse films. Als docent ontvang je na afloop een kijklijst met de besproken films, zodat deze bij interesse in z’n geheel bekeken kunnen worden.

Jaarrond Go Schort

Go Short- International Short Film Festival Nijmegen is een Nijmeegs filmfestival dat de korte film promoot en jaarrond filmprogramma's verzorgt, ook voor het onderwijs.

Regionaal en landelijk aangeboden I Jaarrond te boeken I Vo, mbo (programma wordt aan de doelgroep aangepast)

Aanbieder

Go Short - International Short Film Festival Nijmegen

L'Arrivée d'un train en gare de La Ciotat (1895)

Jouw klas opgeven voor De geschiedenis van de korte film?

Ga naar website Go Short
Volg ons op