Forum Groningen: Kijken, ontdekken en maken van film

Forum.nl
Filmeducatieve activiteiten voor leerlingen

In het Forum in Groningen kunnen leerlingen van alle leeftijden terecht om film te kijken, film te maken of het maakproces van games en animatiefilms te ontdekken in museum Storyworld.  

Schoolvoorstellingen

Film laat kinderen onbekende werelden zien en opent hun ogen voor andere culturen en meningen. Tijdens schooltijden stelt het Forum filmzalen beschikbaar voor het onderwijs. We kunnen een filmprogramma op verschillende manieren in het curriculum passen, bijvoorbeeld door aan te sluiten bij een vak, een thema of schoolproject.

Van leerlingen kritische kijkers maken

Onze specialisten denken graag mee over de film die aansluit bij jouw groep, en of dat een documentaire, animatie, speelfilm of thematische kortfilm is. De schoolvoorstellingen worden ingeleid door onze Forum Filmdocenten, zodat leerlingen gerichter de film gaan kijken. Na de film is er een nagesprek met de zaal. Het doel is dat leerlingen kritische kijkers worden.

Workshops

Ga je liever aan de slag met je klas? Volg dan een workshop van de Forum Filmdocenten. Jullie leren dan de basis van animeren, karakterdesign of editen, maken stap voor stap kennis met verschillende apps en technieken en leren hoe een goed verhaal wordt opgebouwd.

Storyworld

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games in het Forum

Bezoek Storyworld met jouw klas en ontdek hoe een goed beeldverhaal wordt opgebouwd. Hier staat het maakproces van 's werelds favoriete strips, animaties en games centraal. Originele schetsen, storyboards en albumcovers nemen jouw leerlingen mee in de wereld van het beeldverhaal. Jullie nemen een kijkje achter de schermen in een animatiestudio en gaan ook zelf aan de slag met interactieve installaties die je laten ervaren hoe een goed beeldverhaal gemaakt wordt. 

Cultuurdag Film

Heb je een hele dag om met jouw leerlingen in de wereld van film te duiken? Dan stellen we een programma op maat samen. We combineren een rondleiding door het museum met een filmvoorstelling en workshops. 

Aanbieder

Forum Groningen

Bezoek de website van het Forum voor meer info en het complete educatieve aanbod

forum.nl/educatie

Foto: Bob de Vries

Volg ons op