Ithaka Filmt: filmeducatie voor jonge nieuwkomers

Tickets
Met filmvertoning op het Nederlands Film Festival

Jonge nieuwkomers maken met dit workshoptraject zelf hun eigen korte film, van script tot montage.

Tijdens het driedaagse workshoptraject Ithaka Filmt maken jongeren uit Internationale Schakelklassen in drie dagen hun eigen korte film. Onder begeleiding van professionele filmmakers en met professionele apparatuur krijgen ze alle tools om hun eigen verhaal te bedenken, op te nemen en te monteren. Scholen kunnen kiezen voor de richtingen documentaire of fictie. 

Talentontwikkeling

Door aan Ithaka Filmt deel te nemen, krijgen jongeren die nieuw zijn in Nederland (levens-)lessen in creativiteit, storytelling en het aangaan van verbinding met elkaar en met de omgeving. Hierdoor wordt hun ontwikkeling en positie in Nederland versterkt. Deelnemers die tijdens het project uitblinken, krijgen de kans om nog een film met een filmdocent te maken.

Over Common Frames

Ithaka Filmt is een project van Common Frames, ontwikkeld in samenwerking met Stichting De frisse blik en Ithaka ISK Utrecht. Common Frames organiseert film- en mediaprojecten voor (jonge) nieuwkomers en is een expert op het gebied van media in relatie tot migratie en diversiteit.

Landelijk I Jaarrond te boeken I Geschikt voor vo en mbo

Fotocredit bovenaan dit artikel: Issa Shaker.

Aanbieder

Common Frames

"Iedereen spreekt de taal van film, ongeacht waar je vandaan komt."

Hemmo Bruinenberg is één van de oprichters van Common Frames. In dit 3-vragen-interview vertelt hij waarom het project Ithaka Filmt is ontwikkeld.

Ga naar interview

Kijk het filmpje van Filmhub Midden over jonge nieuwkomers die in drie dagen hun eigen film maken.

Meer weten over Ithaka Filmt?

Ga naar website Common Frames
Volg ons op