Ithaka Filmt: filmeducatie voor jonge nieuwkomers

Aanmelden

Jonge nieuwkomers maken met dit workshoptraject zelf hun eigen korte film, van script tot montage.

Tijdens het driedaagse workshoptraject Ithaka Filmt maken jongeren uit Internationale Schakelklassen in drie dagen hun eigen korte film. Onder begeleiding van professionele filmmakers en met professionele apparatuur krijgen ze alle tools om hun eigen verhaal te bedenken, op te nemen en te monteren. Scholen kunnen kiezen voor de richtingen documentaire of fictie. 

Talentontwikkeling

Door aan Ithaka Filmt deel te nemen, krijgen jongeren die nieuw zijn in Nederland (levens-)lessen in creativiteit, storytelling en het aangaan van verbinding met elkaar en met de omgeving. Hierdoor wordt hun ontwikkeling en positie in Nederland versterkt. Deelnemers die tijdens het project uitblinken, krijgen de kans om nog een film met een filmdocent te maken die op het Nederlands Filmfestival wordt vertoond!

Over Common Frames

Ithaka Filmt is een project van Common Frames, ontwikkeld in samenwerking met Stichting De Frisse Blik en Ithaka ISK Utrecht. Common Frames organiseert film- en mediaprojecten voor (jonge) nieuwkomers en is een expert op het gebied van media in relatie tot migratie en diversiteit.

Landelijk I Jaarrond te boeken I Geschikt voor vo en mbo

Credit foto bovenaan dit artikel: Joeri Calis

Aanbieder

Common Frames

Deze film getiteld Ik spreek geen Nederlands is gemaakt door deelnemers van het project Ithaka Filmt in 2021.

Bekijk deze trailer over vijf korte films van jonge filmtalenten die in 2020 op NFF in première gingen.

Meer weten over Ithaka Filmt?

Ga naar website Common Frames
Volg ons op