Giovanni en het Waterballet

De les op LessonUp
Lesduur ca. 50 minuten

In deze korte sportdocumentaire zien we Giovanni die zich als enige jongen helemaal thuis voelt in een wereld van lenige en prachtig uitgedoste meisjes. De les gaat over ambitie, daadkracht en kampioenschap (groep 5-8).

De tienjarige Giovanni heeft een ambitieuze droom: Hij wil als eerste Nederlandse jongen naar het kampioenschap synchroonzwemmen. Daarvoor moet hij net zo gracieus en lenig worden als de meisjes in zijn zwemclub. Dus traint hij de split, oefent zijn lastige zwembewegingen en ondergaat de strenge aanwijzingen van de leraressen. Hij trekt zich niets aan van de pesterijen op school, want hij doet tenminste wat hij heel graag wil. Karate is nu eenmaal niets voor hem. En als het hem lukt om als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap te gaan, dan heeft hij echt wat bereikt, zegt hij tegen zijn verkering Kim, die hem door dik en dun steunt. In de auto en in tunneltjes vol graffiti keuvelen ze heel wat af: over de tegenwerking die Giovanni krijgt van de Zwembond, en over de lijst met leuke meisjes waar hij na Kim wel verkering mee zou willen hebben.

Giovanni en het waterballet is een innemend portret van een jongen die recht op zijn doel afgaat, ondersteund door opzwepende muziek en mooie onderwaterbeelden waarin de tijd even stil staat.

Aanbieder

Schooltv

Volg ons op