Hotel de Grote L

De les op LessonUp
Lesduur ca. 50 minuten

Bespreek deze bijzondere boekverfilming met je klas en ontdek samen met je leerlingen hoe (film)verhalen zijn opgebouwd. De les richt zich op leerlingen in groep 8 van het po en klas 1/2 van het vo.

Welke keuzes maken filmmakers?

In deze les bij deze verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Sjoerd Kuyper (die ook het scenario schreef) gaan leerlingen aan de hand van kijkvragen- en opdrachten in gesprek over de keuzes die filmmakers hebben gemaakt op het gebied van narratief en vormgeving - en met name de 'verbeelding' van 1 scène uit het boek. Ook gaan ze aan de slag met een filmische bewerking van hun eigen favoriete boek-, verhaal,- of poëziescène. Deze les richt zich op leerlingen in groep 8 van het po en klas 1/2 van het vo. De fragmenten uit de film zijn in de les geïntegreerd. De film zelf is gratis en zonder in te loggen te bekijken op SchoolTV.

Over de film

De dertienjarige Kos moet nadat zijn moeder overleden is en zijn vader in het ziekenhuis beland, het familiehotel runnen met zijn drie zussen. Hij neemt de leiding, maar samenwerken met zijn zussen is moeilijk, hij begrijpt meisjes namelijk niet zo goed. En rond Isabel, van wie hij houdt, weet hij zich ook geen houding te geven.

Aanbieder

Nederlands Film Festival
Volg ons op