Stones have laws

Stones Have Laws neemt de leerling mee naar het regenwoud van Suriname en het leven van de Marron-gemeenschap. Unieke documentaire op de grens van kunst en theater. 

Stones Have Laws laat niet alleen orale overleveringen over Afrikaanse tradities en ontsnappingen aan slavernij zien, maar vervlecht deze ook met nieuwe rituelen. De documentaire toont ook hoe industrieën die de regio ontbossen door grootschalige houtkap en mijnbouw, de krachtige banden van de gemeenschap met het land in gevaar brengen.

In geënsceneerde situaties, midden in het bos, langs de rivier of rond een kampvuur, vertellen dorpsoudsten en jonge mannen en vrouwen over de door geesten bezielde natuur en de geschiedenis van hun volk.

Aan de slag met deze film?

Stones Have Laws vertelt belangrijke verhalen over het slavernijverleden. Daarnaast worden de gevolgen van globalisatie en de alsmaar groeiende industrialisatie pijnlijk duidelijk gemaakt. Onderzoek bij aardrijkskunde aan de hand van deze film met je leerlingen wat de menselijke prijs is die betaald wordt voor ontbossing en mijnbouw.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Maak een gratis onderwijsaccount aan op de Eye Film Player. Zie player.eyefilm.nl/in-de-klas hoe je dit kunt aanvragen.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Lonnie van Brummelen, Siebren de Haan, Tolin Alexander Nederland, Suriname 2018, 101 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Koloniaal verleden, Globalisatie, Industrialisatie, Klimaat, Natuur / dieren
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op