Stamping Ground Director's Cut

De moeder van Nederlandse popfestivals vond plaats in de zomer van 1970 in het Kralingse Bos in Rotterdam en ging de geschiedenis in als het Nederlandse antwoord op Woodstock.

Op 26 juni 1970 verzamelden ruim 100.000 muziekliefhebbers zich in het Kralingse bos voor het Holland Pop Festival, het eerste grote meerdaagse popfestival van Nederland. De line-up was ongekend. Artiesten als Pink Floyd, Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, Janis Joplin en vele andere bands uit binnen- en buitenland traden op. De gemeente Rotterdam en de aanwezige politie wist zich geen raad met dit evenement en stond alles oogluikend toe.

Aan de slag met deze film?

Dit bijzondere tijdsdocument geeft niet alleen een sfeerbeeld bij het vak muziek, maar ook bij geschiedenis. Als reactie op het Amerikaanse Woodstock festival geeft deze documentaire een mooi beeld van Amerikanisering in Nederland. De Nederlandse hippie wordt hierbij ongefilterd in beeld gebracht. Dit maakt de film een eventuele aanvulling op het tijdvak van Televisie en computer.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Stuur een e-mail naar: mail@player.eyefilm.nl (onderwerp “Film in de klas”). Of klik hier voor meer informatie.

  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

George Sluizer, Hans Jürgen Pohland Duitsland, Nederland 1970, 92 min

Thema Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op